HomeHL-WorldΛίβανος: 15 Σύροι πρόσφυγες νεκροί σε χιονοθύελλα

Λίβανος: 15 Σύροι πρόσφυγες νεκροί σε χιονοθύελλα

Φόβοι και για άλλους νεκρούς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δεκαπέντε Σύροι πρόσφυγες, κάποιοι από τους οποίους παιδιά, εντοπίστηκαν να έχουν παγώσει από το κρύο καθώς προσπαθούσαν να διασχίσουν τα ορεινά σύνορα με τον Λίβανο στη διάρκεια χιονοθύελλας, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα χθες Σάββατο ο ΟΗΕ.

Την Πέμπτη το βράδυ μια ομάδα Σύρων προσπάθησε να περάσει στον Λίβανο, όμως ξαφνικά ξέσπασε χιονοθύελλα.

Ο στρατός και η υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας του Λιβάνου ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι ενημερώθηκαν πως μια ομάδα προσφύγων κινδυνεύει κοντά στη Μασνάα. Όταν μετέβησαν στην περιοχή εντόπισαν τα πτώματα 10 Σύρων, μεταξύ των οποίων και δύο παιδιά και έξι γυναίκες. Όμως ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε.

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, διακινητές εγκατέλειψαν τους πρόσφυγες στο σημείο εκείνο.

«Τα θύματα προσπάθησαν να διασχίσουν ένα δύσβατο μονοπάτι σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες», ανακοίνωσε η Ύπατη Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).

«Άλλα μέλη της ομάδας, μεταξύ των οποίων και μία έγκυος, εντοπίστηκαν εγκαίρως και δέχθηκαν τη βοήθεια των κατοίκων της γύρω περιοχής, του στρατού και της Πολιτικής Προστασίας ώστε να διακομιστούν σε νοσοκομεία», πρόσθετε η ανακοίνωση.

Ο Λίβανος, με πληθυσμό τεσσάρων εκατομμυρίων, έχει δεχθεί σχεδόν ένα εκατομμύριο Σύρους πρόσφυγες από την έναρξη του εμφυλίου στη χώρα το 2011. Πολλοί από αυτούς ζουν σε σκηνές στο ανατολικό τμήμα της χώρας και τον χειμώνα υποφέρουν από το κρύο.

Η Unicef ανακοίνωσε χθες Σάββατο ότι θα τους διανείμει κουβέρτες και ζεστά ρούχα καθώς και θερμαντικά μέσα.

«Και άλλα παιδιά ενδέχεται να εντοπιστούν νεκρά, καθώς οι κάτοικοι της περιοχής και οι αρχές του Λιβάνου συνεχίζουν τις έρευνες για ανθρώπους που ίσως έχουν παγιδευτεί στο βουνό», επεσήμανε η Unicef.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση