HomeHL-PsilaΜπαμπά, γιατί πρέπει να ξαναβάλεις για πρωθυπουργός;

Μπαμπά, γιατί πρέπει να ξαναβάλεις για πρωθυπουργός;

Ερώτηση του μικρού γιου του Αλέξη Τσίπρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πέρα από τα πολιτικά ζητήματα στα οποία αναφέρθηκε, ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε και για ανθρώπινες ιστορίες στη συνέντευξή του στο «Εθνος» της Κυριακής.

Ανάμεσά τους, η ατάκα του γιου του, το περασμένο καλοκαίρι, την οποία αποκάλυψε. «Μπαμπά, για ποιο λόγο να ξαναβάλεις υποψηφιότητα για να είσαι πρωθυπουργός; Πρέπει να μείνεις μαζί μας», του είπε ο μικρός το προπέρσινο καλοκαίρι. «Αντε τώρα να του εξηγήσεις», θυμάται ο κ. Τσίπρας.

Τι του απάντησε τελικά; «Ξέρεις, κάθε χώρα έχει έναν πρωθυπουργό, δεν είναι πάντοτε οι ίδιοι άνθρωποι, αλλά σήμερα είμαι εγώ, μπορεί να είναι κάποιος άλλος». Ομως, ο γιος του δεν… ενθουσιάστηκε. «Στράβωσε όταν κατάλαβε ότι πρόκειται να βάλω πάλι υποψηφιότητα», είπε ο πρωθυπουργός.

Μιλώντας για την καθημερινότητά του, δήλωσε πως προτιμά να περνά τον χρόνο που είναι στο σπίτι του παίζοντας με τα παιδιά του. Ομως, επειδή συνήθως ο ίδιος επιστρέφει αργά και εκείνα κοιμούνται, φροντίζει να ξυπνάει μαζί τους το πρωί.

«Εντάξει, μπαίνω στο δωμάτιό τους, τα σκεπάζω, τα βλέπω λίγο, αλλά κοιμούνται. Έχω τη συνήθεια να ξυπνώ με τα παιδιά. Ξυπνάνε στις 7 π.μ. και έχουμε μια ώρα μαζί. Τα ντύνω, τους φτιάχνω πρωινό, λέμε τις κουβέντες μας, τα νέα τους (…) Ό,τι δουλειά κι αν έχω, θα σηκωθώ από τις 06:30 για να έχω έναν ωφέλιμο χρόνο μαζί με τα παιδιά», δήλωσε.

Με την Μπέτυ Μπαζιάνα ζουν εδώ και χρόνια στην Κυψέλη. Ο ίδιος μεγάλωσε στους Αμπελόκηπους, κοντά στην Πανόρμου. Όταν τελείωνε το Λύκειο, οι γονείς του αποφάσισαν να μετακομίσουν στα βόρεια προάστια. «Έχω ένα θέμα, δεν μπορώ να ζήσω μακριά από το κέντρο» λέει. Δεν ακολούθησε ποτέ τους γονείς του. Σχεδόν όλα τα φοιτητικά του χρόνια τα πέρασε στους Αμπελόκηπους. Μετά, ήρθαν τα Εξάρχεια. Σε ένα σπίτι στη Ζωοδόχου Πηγής, κοντά σε αυτό που τώρα μένει ο μέντοράς του Αλέκος Φλαμπουράρης.

Οταν αποφάσισαν να μείνουν μαζί με την Μπέτυ Μπαζιάνα, επέλεξαν την Κυψέλη γιατί, όπως λέει, ήταν κέντρο απόκεντρο. Στην αρχή βρήκαν «ένα μικρό αλλά ιδιαίτερο σπίτι, είχε πολύ ωραία θέα στην Ακρόπολη, στο Λυκαβηττό και στη θάλασσα».

Όταν όμως γεννήθηκε το πρώτο τους παιδί, τα πράγματα έγιναν… δύσκολα. «Κάποια στιγμή, συνειδητοποίησα, όταν σηκωνόμουν το βράδυ, ότι έπρεπε να σκουντουφλάω ανάμεσα στα παιχνίδια του παιδιού. Ήταν πολύ μικρό το σπίτι και όταν η Μπέτυ έμεινε έγκυος στο δεύτερο παιδί, πήραμε την απόφαση να φύγουμε». Και το επόμενο σπίτι τους όμως στην ίδια γειτονιά είναι γιατί, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός, η Ανω Κυψέλη είναι «μια περιοχή που μπορείς να βγεις μια βόλτα».

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση