HomeHL-WorldΚαμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από την έφοδο ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental

Καμπούλ: Νεκροί και τραυματίες από την έφοδο ενόπλων στο ξενοδοχείο Intercontinental

Επιχείρηση των ειδικών δυνάμεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι ειδικές δυνάμεις του Αφγανιστάν εισέβαλαν στο Intercontinental στην Καμπούλ και κάνουν έρευνα από όροφο σε όροφο, επιχειρώντας να εξουδετερώσουν τους ενόπλους που κατέλαβαν το ξενοδοχείο το Σάββατο, κρατώντας ομήρους.

Σύννεφα μαύρου καπνού υψώνονταν από το ξενοδοχείο τα ξημερώματα της Κυριακής, ενώ αρκετά τεθωρακισμένα οχήματα του αμερικανικού στρατού ήταν γύρω από το κτίριο, περιγράφει το Reuters. Σύμφωνα με αξιωματούχους, δύο από τους δράστες σκοτώθηκαν, αλλά 1-2 ακόμη θεωρείται ότι αντιστέκονται ακόμη.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι έξι τραυματίστηκαν από την έφοδο των ενόπλων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών. Ομως, ο απολογισμός ενδέχεται να αυξηθεί. Αλλοι 16 ξένοι διασώθηκαν. Μέχρι τώρα δεν έχει υπάρξει ανάληψη ευθύνης για την επίθεση.

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου, Αχμάντ Χάρις Ναγιάμπ, που διέφυγε σώος, δήλωσε ότι οι δράστες μπήκαν στο κεντρικό κτίριο από μία κουζίνα. Οι δράστες προκάλεσαν έκρηξη και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ. Ενας μάρτυρας δήλωσε ότι οι ένοπλοι πήραν ομήρους υπαλλήλους και πελάτες του ξενοδοχείου.

Iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση