Πυρετώδεις είναι από χθες οι προετοιμασίες στη Θεσσαλονίκη για το σημερινό μεγάλο συλλαλητήριο με αντικείμενο την ονομασία των Σκοπίων και την χρήση του όρου «Μακεδονία».

Οι διοργανωτές κάνουν λόγο για 400 τουριστικά λεωφορεία απ’ όλη την Ελλάδα -ακόμα και από την Κρήτη- και, σε συνδυασμό και με τους Θεσσαλονικείς, εκτιμούν ότι στο συλλαλητήριο θα δώσουν βροντερό «παρών» περισσότεροι από 30.000 άνθρωποι.

Η κεντρική συγκέντρωση διαμαρτυρίας είναι προγραμματισμένη για τις 2 το μεσημέρι της Κυριακής, στην πλατεία του Λευκού Πύργου, ενώ έχει δημιουργηθεί και ειδική ιστοσελίδα, όπου συγκεντρώνονται υπογραφές, προκειμένου να μην υπάρχει ο όρος «Μακεδονία» στην ονομασία της γειτονικής χώρας.

Από τα ξημερώματα της Κυριακής δεκάδες λεωφορεία αναχώρησαν από διάφορα σημεία της Αθήνας, με προορισμό τη Θεσσαλονίκη. Στην πλατεία Συντάγματος, στην πλατεία Καραϊσκάκη, στο Πεδίον του Άρεως, το Καλλιμάρμαρο, την Ομόνοια πολίτες επιβιβάζονταν στα λεωφορεία νωρίς το πρωί, πολλοί από αυτούς με διπλωμένα τα πανό που θα κρατήσουν στο συλλαλητήριο, αλλά και ομπρέλες ώστε ούτε η κακοκαιρία να μην τους σταματήσει.

Η συντονιστική επιτροπή του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία έχει ανακοινώσει τα ονόματα των ομιλητών.

Αυτοί θα είναι οι: – Στέργιος Καλόγηρος, Δημοσιογράφος – Κώστας Καραΐσκος, Δημοσιογράφος – π. Ανδρέας Κεφαλογιάννης – Νίκος Λυγερός, Στρατηγικός Σύμβουλος – Φραγκούλης Σ. Φράγκος, Στρατηγός ε.α. Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ

“Θερμή” υποδοχή στους έφιππους Κρητικούς

“Θερμή” υποδοχή έτυχε η ομάδα των Κρητικών από τους Θεσσαλονικείς, όταν έφτασαν στην πλατεία του Λευκού Πύργου το βράδυ του Σαββάτου για να συμμετάσχουν, φορώντας παραδοσιακές κρητικές στολές και πάνω στα άλογα στο σημερινό συλλαλητήριο.

aloga-thessalonikh

Οι Κρητικοί κρατώντας την ελληνική σημαία και τραγουδώντας ριζίτικα έδωσαν το δικό τους δυναμικό παρών στη συμπρωτεύουσα, εκδηλώνοντας τη συμπαράσταση τους στον Μακεδονικό λαό, με τον οποίο τους δένουν δεσμοί αίματος.

Διαφήμιση
Διαφήμιση