HomeHL-WorldΕξαλλος ο Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το «λουκέτο» στο κράτος

Εξαλλος ο Τραμπ με τους Δημοκρατικούς για το «λουκέτο» στο κράτος

Ηθελαν να μου κάνουν δώρο για τον 1 χρόνο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η εξέλιξη αυτή ήρθε επειδή το νομοσχέδιο για τη χρηματοδότηση του κράτους δεν εξασφάλισε την απαραίτητη στήριξη στη Γερουσία.

«Οι Δημοκρατικοί ανησυχούν πολύ περισσότερο για τους παράνομους μετανάστες παρά για τον μεγάλο στρατό μας ή για την ασφάλεια στα επικίνδυνα νότια σύνορα. Θα μπορούσαν εύκολα να κάνουν συμφωνία αλλά προτίμησαν να παίξουν την πολιτική της αναστολής», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Twitter, στην πρώτη του αντίδραση έπειτα από τις τελευταίες εξελίξεις.

Η αναφορά του στους μετανάστες έχει σχέση με τη στάση των Δημοκρατικών να μην ψηφίσουν συμβιβαστικό νομοσχέδιο αν σε αυτό δεν προβλέπεται η παράταση του προγράμματος DACA που αφορά τους μετανάστες που έφτασαν στις ΗΠΑ όταν ήταν ανήλικοι και οι οποίοι, βάσει του προγράμματος αυτού, μπορούν να εργάζονται και να σπουδάζουν χωρίς να κινδυνεύουν με απέλαση.

«Είναι η επέτειος ενός χρόνου της προεδρίας μου και οι Δημοκρατικοί ήθελαν να μου κάνουν ένα ωραίο δώρο», συνέχισε σε νέα ανάρτηση ο Τραμπ, ενώ σε επόμενη έγραψε: «Για εκείνους που ρωτούν, οι Ρεπουμπλικανοί έχουν μόνο 51 ψήφους στη Γερουσία και χρειάζονται 60. Για αυτό πρέπει να βάλουμε περισσότερους Ρεπουμπλικανούς στις εκλογές του 2018. Μπορούμε να είμαστε ακόμη πιο σκληροί με το έγκλημα και τα σύνορα και ακόμη καλύτεροι στον στρατό και τους βετεράνους μας».

 iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση