HomeHL-WorldΜακρόν: Πιθανή μια ειδική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ μετά το Brexit

Μακρόν: Πιθανή μια ειδική συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και ΕΕ μετά το Brexit

Τι προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος με συνέντευξή του στο BBC

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ειδική εμπορική συμφωνία με την ΕΕ μετά το Brexit προτείνει ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν μέσω συνέντευξής του στο BBC που θα μεταδοθεί αύριο.

Ωστόσο, προειδοποίησε ότι η Βρετανία δεν θα έχει πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά αν δεν αποδεχτεί τους κανόνες της.

Ο Γάλλος πρόεδρος διευκρίνισε ότι η λύση που θα βρεθεί θα είναι ίσως κάτι μεταξύ της πλήρους πρόσβασης και της εμπορικής συμφωνίας.

Τόνισε ότι η πλήρης πρόσβαση του Λονδίνου στην ενιαία αγορά δεν είναι κάτι ρεαλιστικό, διότι δεν θα πρέπει να μπορεί να επιλέγει κανείς αυτό που του αρέσει από την ενιαία αγορά, γιατί αυτό θα σημάνει τη διάλυσή της.

«Είναι σημαντικό οι άνθρωποι να μην πιστέψουν ότι μπορούν να έχουν και τον σκύλο χορτάτο και την πίτα ολόκληρη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μακρόν.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στην ενιαία αγορά χωρίς να δέχεται τις προϋποθέσεις του, οι οποίες περιλαμβάνουν την ελεύθερη κυκλοφορία σε ολόκληρη την ΕΕ, τη συνεισφορά στον προϋπολογισμό και τη δικαιοδοσία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου,τόνισε.

Είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούσε να έχει βαθύτερες σχέσεις με την ΕΕ από άλλες χώρες, όπως και με τη Νορβηγία, αλλά απέκλεισε την πλήρη πρόσβαση στην ενιαία αγορά αν αυτή αποφασίσει να φύγει.

Τα σχόλια του κ. Μακρόν έρχονται μετά την πρώτη του επίσκεψη στο Ηνωμένο Βασίλειο, από τότε που έγινε πρόεδρος της Γαλλίας, όπου πραγματοποίησε συνομιλίες με την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση