HomeΕΛΛΑΔΑΑυγενάκης: «Ισχυροποιούμε το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων»

Αυγενάκης: «Ισχυροποιούμε το μέτωπο των κοινωνικών δυνάμεων»

Σύσκεψη στελεχών της ΝΔ στη Ζάκυνθο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον», δήλωσε ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας – Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, χθες, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου, στο πλαίσιο σύσκεψης στελεχών της Ν.Δ. στη Ζάκυνθο.

avgenakhs-zakynthos2

Ο Γραμματέας της Ν.Δ., ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, αφού συνεχάρη τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Ζακύνθου κ. Κ. Κόκλα για το συνολικό του έργο, στο πλαίσιο της ομιλίας του, επεσήμανε:

  • «Το 2018 είναι καθοριστικό για την Ελλάδα. Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έβαλε τη χώρα σε μια περιπέτεια και τη βύθισε σε μια βαθιά και πρωτόγνωρη κρίση. Κρίση οικονομική, κρίση θεσμική, κρίση του κράτους δικαίου.
  • Είναι πραγματικά απίστευτη η είδηση ότι τα χρέη των Ελλήνων προς τις εφορίες ξεπέρασαν, για 1η φορά, τα 100 δις ευρώ. Είναι η απόλυτη απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας τους. Και πάρα ταύτα συνεχίζουν την ίδια καταστροφική, την ίδια αδιέξοδη πολιτική.
  • Το 2018 έχει 2 δις επιπλέον μέτρα, 900 εκ. νέοι φόροι. Μειώσεις στις συντάξεις. Νέες περικοπές στο ΕΚΑΣ και στο επίδομα θέρμανσης. Επέκταση των πλειστηριασμών της 1ης κατοικίας από αυτούς που έλεγαν «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». Έχει θράσος ο κ. Τσίπρας να λέει ότι η 3η αξιολόγηση έκλεισε χωρίς κανένα νέο μέτρο. Από 1η Ιανουαρίου 2019, οι συντάξεις κόβονται κι άλλο μέχρι 18%. Την 1η Ιανουαρίου 2020, μειώνεται και το αφορολόγητο.

avgenakhs-zakynthos3

  • Για το ΣΥΡΙΖΑ η κοινωνική ευαισθησία αποτελεί μύθο. Με το Πολυνομοσχέδιο, που ψήφισαν τη Δευτέρα, αφαίρεσαν 48 εκ. ευρώ από 67.000 τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Την ίδια ώρα, δύο φόροι μειώθηκαν επί ΣΥΡΙΖΑ: Ο φόρος στα κανάλια και τώρα ο φόρος στα καζίνο. Όλοι οι άλλοι, για όλους τους άλλους, αυξάνονται. Ήταν και αυτό δίκαιο που έγινε πράξη;
  • Το success story εξόδου από τα Μνημόνια: Το 3ο πρόγραμμα λήγει τον Αύγουστο του 2018. Ήταν ένα πρόγραμμα αχρείαστο. Και ξεκινάει το 4ο Μνημόνιο, με ψηφισμένα μέτρα για το 2019-2020 ύψους 5,2 δις ευρώ. Η καραμέλα ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια είναι μεγάλο ψέμα.
  • Η Νέα Δημοκρατία είναι μια υπεύθυνη και ώριμη πολιτική δύναμη. Οι τρεις προτεραιότητες του σχεδίου µας είναι οι εξής:
  1. Νέες δουλειές από ιδιωτικές επενδύσεις: Για να αλλάξει το κλίμα στην οικονομία δεν αρκεί µόνο η πολιτική αλλαγή. Χρειάζεται µία αφοσιωμένη Κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα τολμηρό σχέδιο αλλαγών. Αλλαγών που θα πηγαίνουν πέρα και πάνω από τα προγράμματα προσαρμογής.
  2. Ανασυγκρότηση του Κράτους και μείωση της φορολογίας: Αυτά συνδέονται, γιατί το σπάταλο και αναποτελεσματικό Κράτος χρηματοδοτείται από µία διαρκώς συρρικνούµενη φορολογική βάση. Αυτό θα σταματήσει. Θέλουμε ένα Κράτος λιτό και αποτελεσματικό. Για εμάς, το δημόσιο και το κρατικό δεν ταυτίζονται.
  3. Οι πολιτικές µας για τους νέους και τους πιο αδύναμους συμπολίτες µας: Μια Ελλάδα που δεν επενδύει στη νέα γενιά δεν έχει μέλλον. Και μία κοινωνία που δεν φροντίζει τους πιο αδύνατους δεν είναι κοινωνία. Η πρότασή µας για τους νέους, την αλληλεγγύη και την κοινωνική πολιτική είναι μία πρόταση ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής.
  • Το 2018 θα είναι χρονιά μεγάλης πολιτικής μάχης. Σας καλώ όλες και όλους να συμπορευτούμε, ώστε να ισχυροποιήσουμε το μέτωπο των μεταρρυθμιστικών δυνάμεων και να κερδίσουμε μια μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αλλαγής. Αυτό αποτελεί πατριωτικό καθήκον. Μια αποδυναμωμένη χώρα με μειωμένη αξιοπιστία και δυνατότητες καθίσταται οικονομικά και γεωπολιτικά ευάλωτη. Έχουμε βάλει τα θεμέλια για να κάνουμε τη ΝΔ κυρίαρχη δύναμη με μια μεγάλη εκλογική νίκη που θα αποτελέσει την αφετηρία μιας πορείας αναγέννησης της πατρίδας μας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση