HomeHL-9Γ. Σταθάκης από τα Χανιά: “Την Δευτέρα κλείνει η αξιολόγηση”

Γ. Σταθάκης από τα Χανιά: “Την Δευτέρα κλείνει η αξιολόγηση”

Αισιόδοξος για την πορεία της οικονομίας της χώρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας της χώρας εξέφρασε ο Γιώργος Σταθάκης το απόγευμα της Παρασκευής από τα Χανιά. «Την Δευτέρα κλείνει και επίσημα η τρίτη αξιολόγηση. Τα νέα από όλες τις πλευρές είναι ενθαρρυντικά. Προχωράμε σύμφωνα με τον προγραμματισμό μας» ανέφερε ο Υπουργός, σε δήλωσή του, προσερχόμενος στο Πνευματικό Κέντρο όπου παρουσίασε τον νέο νόμο για τα αυθαίρετα.

«Είναι ένας νόμος που ψηφίστηκε με ευρεία συναίνεση και διαχωρίζει αυτούς που ελέγχουν τα κτήρια από αυτούς που τα αδειοδοτούν.

stathakis3

Η αδειοδότηση παραμένει στις πολεοδομίες ενώ ο έλεγχος στη διάρκεια κατασκευής γίνεται με ευθύνη των μηχανικών και μετά την ολοκλήρωση του κτηρίου, τα πρόστιμα και οι κατεδαφίσεις, περνούν στην Περιφέρεια» εξήγησε και συμπλήρωσε ότι «η δεύτερη καινοτομία του νόμου αφορά την παράταση υπαγωγής των αυθαιρέτων για 30 χρόνια όπου εισάγονται εισοδηματικά αλλά και κοινωνικά κριτήρια για την προσαρμογή των προστίμων και μια σειρά από επιμέρους ρυθμίσεις».«Για τα θέμα συνιδιοκτησίας δυστυχώς ξεπερνά τα όρια του νόμου.

Άρα καλούμε τις οικογένειες να προσπαθήσουν από κοινού να προσυπογράψουν τις ρυθμίσεις» τόνισε, ερωτηθείς σχετικά με την διάταξη που αφορά τα εξ’αδιαιρέτου ακίνητα που αποτελούν το βασικό «αγκάθι» για τους αυθαιρετούχους, όπως ανέφερε ο πρόεδρος του συλλόγου οικιστών εκτός σχεδίου πόλεως νομού Ηρακλείου, Μιχάλης Βλαχάκης: «Ήρθαμε εδώ για να κάνουμε τις παρεμβάσεις μας στον Υπουργό.

stathakis2

Ο νόμος έχει πολλά θετικά αλλά έχει και φοβερά προβλήματα» τόνισε και στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα των εξ’αδιαιρέτου. «Κανένα εξ’ αδιαιρέτου κτίσμα δεν μπορεί να τακτοποιηθεί και αφορά το 75% των μη τακτοποιημένων κτισμάτων» ανέφερε, εξηγώντας ότι για να γίνει αυτό πρέπει να υπογράψουν όλοι οι ιδιοκτήτες και όχι μόνο αυτός που είχε τη νομή, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Το «παρών» στην εκδήλωση, όπως αναφέρει το zarpanews.gr, έδωσαν μηχανικοί και νομικοί αλλά και Δήμαρχοι του νομού και εκπρόσωποι φορέων, οι βουλευτές Βάλια Βαγιωνάκη και Αντώνης Μπαλωμενάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας, ο Αντιπεριφερειάρχης Απόστολος Βουλγαράκης και ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης Νίκος Καλογερής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση