HomeΕΛΛΑΔΑΘεοδωράκης: Ένας στους τρεις συμπολίτες μας κρυώνει – Ήταν δικαίωμα, έγινε πολυτέλεια!

Θεοδωράκης: Ένας στους τρεις συμπολίτες μας κρυώνει – Ήταν δικαίωμα, έγινε πολυτέλεια!

Ανάρτηση στο facebook

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με το δηκτικό σχόλιο ότι το δικαίωμα στην θέρμανση για χιλιάδες Έλληνες πολίτες έχει γίνει… πολυτέλεια, απάντησε ο Σταύρος Θεοδωράκης στην κυβερνητική καμπάνια που φέρει τον τίτλο «ήταν δίκαιο – έγινε πράξη».

Ο επικεφαλής του Ποταμιού σε ανάρτησή του στο facebook σχολίασε τα αποτελέσματα της έρευνας της Eurostat η οποία έδειξε ότι το 29% των Ελλήνων δεν μπορούν να θερμάνουν επαρκώς το σπίτι τους.

Συγκεκριμένα επεσήμανε:

«Να μην πεινάς, να μην διψάς και να έχεις ένα κατάλυμα για να μην κρυώνεις. Αυτά τα τρία λέει ο Επίκουρος είναι τα στοιχειώδη αγαθά προκειμένου ο άνθρωπος να νιώσει ασφάλεια και να παλέψει για την ευτυχία.

Και στην Ελλάδα, η οποία ακόμη ανήκει στις πλούσιες χώρες, σχεδόν ένας στους τρεις συμπολίτες μας κρυώνει! Όπως έδειξε η έρευνα της Eurostat, το 29% των Ελλήνων δεν μπορούν να θερμάνουν επαρκώς το σπίτι τους. Στην ίδια δυσάρεστη θέση μόνο η Λιθουανία, ενώ μας περνά η Βουλγαρία με 39%. Το 2008 όμως, στη Βουλγαρία κρύωνε το 66%, στη Λιθουανία το 22% και στην Ελλάδα το 15%! Στα διαγράμματα της Eurostat φαίνεται καθαρά πως η κρίση αύξησε αλματωδώς τον αριθμό των παγωμένων σπιτιών στην Ελλάδα. Το 2008 ήταν 15%, το 2011 έγινε 18%, το 2012 26%, το 2013 29%, το 2014 32%, το 2015 29% και το 2016 29%.

Η κυβέρνηση, βέβαια, συνεχίζει αμέριμνα το έργο της. Αυξάνει τους φόρους στο πετρέλαιο θέρμανσης με αποτέλεσμα οι τιμές του στην Ελλάδα να είναι από τις υψηλότερες στην Ευρώπη – διπλάσιες από το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο – και τώρα κόβει στα μισά τα χρήματα που θα πάνε στο επίδομα θέρμανσης. Πως το λέει ο κ.Τσίπρας; Ήταν δίκαιο – έγινε πράξη. Ήταν δικαίωμα – έγινε πολυτέλεια.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση