HomeHL-9Μπακογιάννη από Κρήτη: Δεν περιμένω τίποτα από αυτή την κυβέρνηση!

Μπακογιάννη από Κρήτη: Δεν περιμένω τίποτα από αυτή την κυβέρνηση!

Τι ανέφερε σε εκδήλωση στα Χανιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στα μεγάλα ζητήματα της χώρας, αλλά και στο οικονομικό τέλμα που έχει περιέλθει η Ελλάδα με ευθύνη, όπως είπε, του Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας σε εκδήλωση του Ροταριανού Ομίλου Χανίων.

Σύμφωνα με τα parakiritika.gr, σε μία ομιλία εκτός προγραμματισμένου κειμένου, η κα Μπακογιάννη στάθηκε στα ζητήματα της οικονομίας, στο Σκοπιανό και στις μεγάλες προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η Ελλάδα και η Ευρώπη, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει ειδική αναφορά στην Κρήτη, μιλώντας και για τον πατέρα της, Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Για την ενωμένη Ευρώπη

«Είναι μεγάλες οι προκλήσεις για το 2018, ειδικά για το μέλλον της Ευρώπης. Θα είναι μία Ευρώπη διχασμένη, με λογικές στενών συνόρων, με φόβο και καχυποψία για ότι βρίσκεται έξω από αυτήν ή μία Ευρώπη όπως την ονειρευόμαστε, χωρίς σύνορα, ελεύθερη για τα παιδιά μας και να λέμε με υπερηφάνεια ότι είμαστε Ευρωπαίοι;

Δυστυχώς, το 2017 ήταν ένα έτος κακό για την ενωμένη Ευρώπη, αφού αποχώρησε η Μεγάλη Βρετανία. Πραγματικά τρόμαξα όταν βρέθηκα στην Οξφόρδη και είδα τα πανό και τα πιστεύω των Βρετανών. Τώρα που έχουν αποχωρήσει θέλουν να πάρουν πίσω ότι ψήφισαν, αλλά είναι αργά. Η μάχη για μία Ευρώπη όπως την θέλουμε θα κριθεί μέσα στα επόμενα ένα με δύο χρόνια».

Για την «γειτονιά» της Ελλάδας και το επεισόδιο στα Ίμια

«Η δεύτερη πρόκληση για τη χώρα μας είναι όλα όσα συμβαίνουν ατη γειτονιά μας. Το περιβάλλον είναι ασταθές γύρω μας… Όσο για την Τουρκία, στέκεται μόνο οικονομικά, αφού πολιτικά είναι διχασμένη. Σήμερα έχει πολλά προβλήματα με τους γείτονές της. Για μας, μία Τουρκία ασταθής είναι επικίνδυνη. Όσα συνέβησαν στα Ίμια, μόνο τυχαία δεν ήταν».

» Ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει που αναθεωρήθηκε προς τα κάτω ο ρυθμός ανάπτυξης της χώρας»

«Οφείλουμε λοιπόν να επιδείξουμε τη δέουσα σοβαρότητα. Οι προκλήσεις για τη χώρα μας είναι πολλές. Πρώτον να σταθεί όρθια η οικονομία της και να βγει από την κρίση. Με την πολιτική όμως που ακολουθείται σήμερα κάτι τέτοιο είναι αδιανόητο! Σε μία φάση που η διεθνής οικονομία πάει καλά, είμαστε η μόνη χώρα που αναθεώρησε το ρυθμό ανάπτυξής της προς τα κάτω και ο κ. Τσίπρας πανηγυρίζει!»

 «Θέλουν να κοροϊδεύουν τον κόσμο, θέλουν να ελέγχουν μία κοινωνία επιδοματούχων»

«Είχα ένα διάλογο με τον συντοπίτη μας τον κ. Σταθάκη στη Βουλή. Του είπα ότι δεν προστάτευσαν την α΄ κατοικία και αυτός φώναζε και διαμαρτυρόταν. Δυστυχώς, η κυβέρνηση αυτή θέλει να κοροϊδεύει τον κόσμο! Είναι αδύνατον έτσι να βγούμε από αυτό τον φαύλο κύκλο. Η υπερφορολόγηση των Ελλήνων οδηγεί σε μειωμένα κρατικά έσοδα. Δείτε τι έγινε με το φόρο της εστίασης. Με 14% επί Νέας Δημοκρατίας εισπράξαμε πολλά περισσότερα από σήμερα που είναι στο 24%.

Πρέπει η χώρα μας να γίνει ξανά αξιόπιστη στους επενδυτές. Χρειάζεται μείωση της γραφειοκρατίας και να έχουμε μία κυβέρνηση που δεν θα βλέπει με καχυποψία το κέρδος από το επιχειρείν. Ο Έλληνας επενδυτής είναι ο μόνος που μπορεί με αξιοπιστία να δημιουργήσει θέσεις εργασίας. Δυστυχώς, βούληση από τον Αλέξη Τσίπρα δεν υπάρχει, γιατί θέλουν να ελέγχουν μία κοινωνία επιδοματούχων!

Εμείς δεν ονειρευόμαστε μία κοινωνία επιδοματούχων, αλλά μία κοινωνία που θα παράγει και θα μπορεί να ζει.»

Για την έξοδο από τα μνημόνια

«Καθαρή έξοδος για την Ελλάδα δε μπορεί να υπάρξει. Όμως τον Αύγουστο, όντως θα υπάρξει ένα τέλος… της χρηματοδότησης προς τη χώρα μας. Οι υποχρεώσεις μας θα αυξηθούν. Θα κατέβει το αφορολόγητο, κόβονται συντάξεις και η πραγματικότητα θα είναι ακόμη πιο δύσκολη.

Αυτή η κυβέρνηση δεσμεύτηκε προκαταβολικά για ότι θα συμβεί. Αυτή η κυβέρνηση δε μπορεί  να σταθεί απέναντι στις προκλήσεις».

 «Τριχοτομημένη η κυβέρνηση στο Σκοπιανό»

«Είναι εξαιρετικά επίκαιρο το θέμα αυτό. Είναι αδύνατο να υπάρξει σοβαρή διαπραγμάτευση όταν η κυβέρνηση δεν έχει ενιαία θέση, αλλά μία τριχοτομημένη άποψη. Εμείς στο Βουκουρέστι ξέραμε ότι είχαμε να κάνουμε με ένα θέμα εθνικό για το οποίο απαιτούνταν ευρύτατη συναίνεση. Την πετύχαμε ενημερώνοντας τους πάντες! Ζητώντας τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών για τα εθνικά μας δίκαια! Η απόφαση του Βουκουρεστίου ήταν ομόφωνη και με βάση αυτή διαπραγματεύεται σήμερα η κυβέρνηση.

Όμως, η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να κάνει μυστική διπλωματία, χαρακτήρσε χρυσαυγίτικη την Εκκλησία της Ελλάδος… Υπερηφανεύεται για τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν μέσα της, μία του κ. Τσακαλώτου, μία του κ. Κοτζιά και μία του κ. Καμμένου.

Έτσι πάμε σε διαπραγμάτευση; Προσωπικά, δεν περιμένω τίποτα! Είναι απίστευτη η κυβερνητική ανευθυνότητα!

Εγώ είμαι υπερήφανη για τη Νέα Δημοκρατία και τα πιστεύω μου! Λίγοι ξέρουν τι περάσαμε για να φτάσουμε στο Βουκουρέστι… και το πληρώσαμε τελικά αυτό. Το πληρώσαμε, το πλήρωσα κι εγώ προσωπικά, αλλά έκανα και πάλι σήμερα. Λυπάμαι, αλλά δεν περιμένω τίποτα από αυτή την κυβέρνηση!»

Για την Κρήτη

«Η Κρήτη είναι η αναπτυξιακή ατμομηχανή της χώρας. Σκεφτείτε μόνο τι έχουμε σε αυτό το νησί. Για σκεφτείτε να έρθει μία κυβέρνηση που θα εμπιστευτεί και θα ελευθερώσει τις δυνάμεις της Κρήτης! Που θα πει στον Κρητικό ότι μπορεί! Εμείς, είναι βέβαιο ότι θα κάνουμε αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε!»

«Η Ελλάδα, όσο γρήγορα πέφτει, τόσο γρήγορα ξανασηκώνεται, έλεγε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης»

«Έτσι έλεγε ο πατέρας μου, ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ο οποίος επέμενε… «Μη στεναχωριέσαι! Αυτή η χώρα, όσο γρήγορα πέφτει, τόσο γρήγορα ξανασηκώνεται!

Είναι φορές που η απουσία αρθρώνει λόγο, που δεν απλώνει σκιά και κρύο, αλλά ζεστασιά και φως. Ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης απόψε είναι απών, κι όμως, στην πρώτη μου επίσκεψη στα Χανιά μετά το θάνατό του αισθάνομαι ότι το χρέος που έχω στους ώμους μου είναι μεγάλο».

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Ροταριανού Ομίλου Χανίων κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για να τιμηθεί η μνήμη του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση