HomeHL-GreeceΠολιτική λύση για το όνομα των Σκοπίων αναζητά η κυβέρνηση

Πολιτική λύση για το όνομα των Σκοπίων αναζητά η κυβέρνηση

Ο Τσίπρας ποντάρει στην συναίνεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα κυλάει ο χρόνος για Αθήνα και Σκόπια και όλα τα βλέμματα στρέφονται στο «ραντεβού» που δίνουν φέτος οι δύο πρωθυπουργοί στο Νταβός, όπου και θα κριθεί η έκβαση τυχόν λύσης για το ονοματολογικό.

Η Αθήνα κάνει κάτι παραπάνω από σαφές ότι αυτό που επιδιώκει και που θα συνδράμει καταλυτικά στην επίλυση ενός προβλήματος που εκκρεμεί 25 χρόνια, δεν είναι τίποτα άλλο παρά η «πολιτική λύση». Αυτό μεταφέρουν στο iefimerida πηγές που βρίσκονται κοντά στο υπουργείο εξωτερικών αλλά και στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ σχολιάζοντας τις διαβουλεύσεις με τον κ. Νίμιτς σημειώνουν πως «έχει δημιουργηθεί μια δυναμική. Τα ΥΠΕΞ εξετάζουν με προσοχή τις προτάσεις  που υποβλήθηκαν και αποτελούν ένα αρχικό πλαίσιο εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία».

Σε δεύτερη φάση πάντως, άλλες πηγές, δεν κρύβουν ότι η λύση που προτείνει ο κ. Νίμιτς δεν είναι τίποτα άλλο παρά το κέλυφος, αφού αν καταλήξουν οι δυο πλευρές σε λύση, αυτό θα εξαρτηθεί από τις συνομιλίες που θα έχουν τελικά οι Αλέξης Τσίπρας και Ζόραν Ζάεφ.

Ο Τσίπρας ποντάρει στη συναίνεση

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ο κύριος Τσίπρας, επισκέφθηκε χθες τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, σε μια προσπάθεια -προφανώς- να υπάρξει διάλογος με την εκκλησία και να μην πολωθεί η ατμόσφαιρα. Συν τοις άλλοιςτην προσεχή Κυριακή διοργανώνεται συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη και είναι λογικό να υπάρχει μια υφέρπουσα ανησυχία.

Εξ’ αυτού του λόγου ο κύριος Τσίπρας, ζήτησε και από τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αρχίσουν τις εξορμήσεις για να ενημερώσουν τους πολίτες, κρίνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να οικοδομηθεί όχι μόνο πολιτική αλλά και κοινωνική συναίνεση.!

Ενημερώνει αρχηγούς μετά το Νταβός;

Στο κυβερνητικό επιτελείο ,τέλος, υπάρχουν σοβαρές σκέψεις αλλά δεν έχει ληφθεί καμία απόφαση ακόμα εαν μετά το ταξίδι Τσίπρα στο Νταβός, ο πρωθυπουργός θα ενημερώσει -και με ποιο τρόπο- τους αρχηγούς των άλλων κομμάτων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση