HomeHL-9Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος ο νέος επιβατικός σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Τον Μάρτιο θα είναι έτοιμος ο νέος επιβατικός σταθμός του υπεραστικού ΚΤΕΛ

Στην τελική ευθεία οι εργασίες στο κτήριο «Αθηνά»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρόκειται για την μεγαλύτερη επένδυση των τελευταίων χρόνων στο Ηράκλειο η οποία θ’ αλλάξει όλη την εικόνα της πόλης.

Ο λόγος για την κατασκευή του νέου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ στο ιστορικό κτήριο «Αθηνά», που βρίσκεται στην συμβολή της λεωφόρου Ικάρου και της λεωφόρου Εθνικής Αντιστάσεως.

Οι εργασίες φαίνεται ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία και σε λίγους μήνες ο νέος επιβατικός σταθμός θα είναι έτοιμος προς λειτουργία.

«Όπως όλα δείχνουν τον Μάρτιο ολοκληρώνονται οι εργασίες και ξεκινάμε την μετακόμιση», ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο πρόεδρος του υπεραστικού ΚΤΕΛ, Μανώλης Χαχλιούτης τονίζοντας πως η αναστήλωση και η ανακαίνιση του κτηρίου κοστολογούνται περίπου 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

Τι θα περιλαμβάνει

Το κτήριο «Αθηνά» έχει έκταση 9 στρεμμάτων με το 1/3 της έκτασης του συγκροτήματος να κατασκευάζεται για τις ανάγκες του υπερσύγχρονου επιβατικού σταθμού του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Σε αυτή την έκταση θα υπάρχουν 15 τέρμιναλ άφιξης – αναχώρησης για λεωφορεία, αίθουσες αναμονής, γραφεία διοίκησης, αποθήκες, διάφορες υπηρεσίες, κυλικείο, εστιατόρια και διάφορα καταστήματα για τις ανάγκες των επιβατών.

Παράλληλα, θα υπάρχουν αίθουσες πολλαπλών χρήσεων ενώ θα συντηρηθεί και το ιστορικό φουγάρο που είναι το σημείο κατατεθέν του κτηρίου «Αθηνά».

Ως προς την υπόλοιπη έκταση υπάρχουν αρκετές προτάσεις που έχουν φτάσει στα γραφεία του κ. Χαχλιούτη οι οποίες και συζητιούνται.

Μεταξύ αυτών είναι η δημιουργία του Μουσείου «Οδυσσέα Ελύτη» αλλά και ξενοδοχείο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση