HomeHL-GreeceΟλοκληρώθηκε η σύσκεψη Τσίπρα – Κοτζιά για το Σκοπιανό

Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη Τσίπρα – Κοτζιά για το Σκοπιανό

Στο επίκεντρο η πορεία των διαπραγματεύσεων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά στο Μέγαρο Μαξίμου, με αντικείμενο την πορεία των διαπραγματεύσεων μετά και τη χθεσινή συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς με τους διαπραγματευτές της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, στους οποίους παρουσίασε τις προτάσεις του.

Μετά τη χθεσινή συνάντηση στη Νέα Υόρκη, ο πρέσβης της ΠΓΔΜ τόνισε πως οι προτάσεις που παρουσίασε ο Μάθιου Νίμιτς «απέχουν πολύ από μία αξιοπρεπή λύση. Κανένα κράτος δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε άλλη χώρα, ούτε ο ΟΗΕ έχει το δικαίωμα να επιβάλει νέο όνομα σε κράτος μέλος του» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ωστόσο, σε αντίθετη γραμμή με τη δήλωση αυτή έρχεται η ανακοίνωση που εξέδωσε η κυβέρνηση της γειτονικής χώρας, σύμφωνα με την οποία «στον ΟΗΕ δημιουργούνται προϋποθέσεις για να προχωρήσει η διαδικασία προς τα μπροστά, η έκβαση θα εξαρτηθεί από την ετοιμότητα των δύο πλευρών για συμβιβασμό», αδειάζοντας έτσι τον πρέσβη της χώρας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις.

Tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση