HomeHL-9Βοηθούσε μετανάστες να εγκαταλείψουν παράνομα τη χώρα

Βοηθούσε μετανάστες να εγκαταλείψουν παράνομα τη χώρα

Εξιχνιάστηκαν εφτά διαφορετικές υποθέσεις

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε επάγγελμα είχε μετατρέψει ένας 61χρονος τη διευκόλυνση εξόδου από τη χώρα με μη νόμιμο τρόπο σε μετανάστες που απευθύνονταν σε αυτόν έναντι αμοιβής.

Ο 61χρονος είχε συλληφθεί στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου μαζί με τέσσερις αλλοδαπές, στις 24 Σεπτεμβρίου 2017, τη στιγμή που προσπαθούσε να τις διευκολύνει ώστε να επιβιβαστούν σε πτήση με προορισμό αεροδρόμιο του εξωτερικού.

Έκτοτε, η αστυνομική έρευνα συνεχίστηκε και όπως προέκυψε οι αστυνομικοί του Τμήματος Αερολιμένα Ηρακλείου κατάφεραν να εξιχνιάσουν συνολικά εφτά ανάλογες υποθέσεις.

Πιο συγκεκριμένα, ο 61χρονος, φέρεται να εμπλέκεται σε προσπάθειες παράνομης εξόδου αλλοδαπών από τις 13 Αυγούστου 2017 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου 2017.

Κάθε φορά συνεργαζόταν με διαφορετικά πρόσωπα και εκτιμάται ότι προσπάθησε ανεπιτυχώς να διευκολύνει το αεροπορικό ταξίδι συνολικά 16 παράτυπων μεταναστών.

Οι μετακινήσεις γίνονταν αεροπορικώς και ακτοπλοϊκώς, ενώ για τις οδικές χρησιμοποιούνταν ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία η οποία θα υποβληθεί στον Εσαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση