Πρωταγωνιστές απίστευτων περιστατικών βρίσκονται αγρότες στην Ιεράπετρα από διάφορους «τραμπούκους» που δεν σέβονται κανέναν.

Χαρακτηριστικό είναι το πρόσφατο περιστατικό που καταγράφηκε στο χωριό Καβούσι όταν άγνωστοι μπήκαν μέσα σε έναν αμπελώνα και… κατέστρεψαν τα πάντα.

«Κατά τις βραδινές ώρες άγνωστοι παραβίασαν την είσοδο του περιφραγμένου αμπελώνα και έκοψαν όλες τις κουρμούλες και τα εσπεριδοειδή δέντρα – περίπου 500 στο σύνολο – ενώ κατέστρεψαν και το αρδευτικό δίκτυο», αναφέρει μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας, Αργύρης Πανταζής ο οποίος σήμερα επισκέφτηκε τον χώρο για να πραγματοποιήσει μία πρώτη αυτοψία της κατάστασης.

Μάλιστα, ο κ. Πανταζής επισημαίνει πως τέτοιες ενέργειες δεν είναι πρωτόγνωρες στην περιοχή ενώ γίνονται για λόγους αντεκδίκησεις.

«Υπάρχουν κάποιοι κτηνοτρόφοι – τραμπούκοι στην περιοχή που δεν σέβονται κανέναν και τίποτε. Όταν τους βάζουμε όρια και δεν τους αφήνουμε να βόσκουν τα ζώα τους ανενόχλητα σε όποια περιοχή εκείνοι θέλουν τότε αρχίζουν οι απειλές και οι αντεκδικήσεις. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχω και προσωπικά δεχθεί απειλές από τους συγκεκριμένους τραμπούκους επειδή απλώς τηρώ το γράμμα του νόμου», υπογραμμίζει σχετικά ο κ. Πανταζής.

Χρειάζεται να συσταθεί μία επιτροπή ένστολων υπαλλήλων

Μέχρι και στο υπουργείο έχει φτάσει το συγκεκριμένο θέμα καθώς ο κ. Πανταζής έχει στείλει πρόταση για την λύση του προβλήματος.

«Δεν γίνεται να είμαστε δέσμιοι της συγκεκριμένης ομάδας κτηνοτρόφων, πρέπει το πρόβλημα αυτό να λυθεί. Έχω προσπαθήσει με κάθε τρόπο να νουθετήσω τους συγκεκριμένους ανθρώπους αλλά δεν έχει βγει κάποιο αποτέλεσμα καθώς η απάντησή τους είναι ένα απίστευτο υβρεολόγιο αλλά και απειλές. Δυστυχώς αυτοί οι άνθρωποι έχουν μάθει να λειτουργούν έτσι. Θέλουν να είναι αυτοκράτορες στην περιοχή, να βόσκουν τα ζώα τους αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα. Αυτό όμως δεν μπορεί να συνεχιστεί. Το μόνο που μπορεί να γίνει, κι έχω στείλει επιστολή στο υπουργείο, είναι να συσταθεί μία επιτροπή ενστόλων – άνδρες των ΤΑΕ, αστυνομικοί, πυροσβέστες, δασοφύλακες κτλ – οι οποίοι θα φορούν κουκούλες και θα κάνουν περιπολίες και θα μπορούν να οπλοφορούν και να προχωρούν σε συλλήψεις. Με αυτόν τον τρόπο οι τραμπούκοι – κτηνοτρόφοι δεν θα ξέρουν ποιοι είναι και δεν θα μπορούν να προχωρήσουν σε προσωπικές και βαρύτατες απειλές. Μόνο έτσι θα παταχθεί ή τουλάχιστον θα περιοριστεί αυτό το φαινόμενο», τόνισε σχετικά ο κ. Πανταζής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση