HomeΚΟΣΜΟΣΚύπρος: Φαβορί σε νέα δημοσκόπηση ο Αναστασιάδης

Κύπρος: Φαβορί σε νέα δημοσκόπηση ο Αναστασιάδης

«Μάχη» Παπαδόπουλου - Μαλά για την δεύτερη θέση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η ενίσχυση της συσπείρωσης του ΑΚΕΛ φαίνεται να δίνει ώθηση στην υποψηφιότητα του Σταύρου Μαλά στη μεγάλη μάχη με τον Νικόλα Παπαδόπουλο για το ποιος θα εξασφαλίσει το δεύτερο εισιτήριο που οδηγεί στον δεύτερο γύρο των Προεδρικών εκλογών στη Κύπρο.

Ο πρώτος γύρος θα γίνει στις 28 Ιανουαρίου και οι δύο πρώτοι υποψήφιοι θα αναμετρηθούν στον δεύτερο γύρο για την εκλογή στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 4 Φεβρουαρίου. Η εταιρεία Symmetron σε δημοσκόπηση του για τον Άλφα Κύπρου βλέπει θρίλερ σε ότι αφορά στο ποιος θα εξασφαλίσει τελικά το εισιτήριο του δεύτερου γύρου υπολογίζοντας τη διαφορά Μαλά – Παπαδόπουλου μόλις στη μισή μονάδα.

Η δημοσκόπηση δίνει στην πρόθεση ψήφου για τον πρώτο γύρο στον Νίκο Αναστασιάδη ποσοστό ύψους 34,2% (33,7% στην προηγούμενη έρευνα), έναντι 23,1% στον κ. Μαλά (από το 19,6% στην προηγούμενη έρευνα) και 22,6% στον Νικόλα Παπαδόπουλο που παραμένει σταθερός σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα. Στην τέταρτη θέση η δημοσκόπηση βλέπει τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ (Χρυσή Αυγή Κύπρου) Χρήστο Χρήστου, με 4,3% από το 2,7% της προηγούμενης έρευνας και στην πέμπτη θέση τον πρώην υπουργό εξωτερικών Γιώργο Λιλλήκα με 3,1% από το 4,1% της προηγούμενης έρευνας.

Οι άλλοι υποψήφιοι εξασφαλίζουν 0,9% (0,7%), η αποχή κινείται στο 6,5% (9,6%) και οι αναποφάσιστοι στο 5,3% (7%). Σύμφωνα με την έρευνα η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 52% πιστεύει ότι Αναστασιάδης-Μαλάς θα είναι το ζευγάρι του δεύτερου γύρου, ενώ 34% βλέπει αναμέτρηση Αναστασιάδη-Παπαδόπουλου.

Στο σενάριο της αναμέτρησης Αναστασιάδη-Μαλά ο Πρόεδρος εξασφαλίζει 47%, έναντι 31% του κ. Μαλά, 16% κινείται στο λευκό ή στην αποχή, ενώ 6% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Με αντίπαλο τον πρόεδρο του ΔΗΚΟ ο Πρόεδρος εξασφαλίζει 43%, έναντι 31% του κ. Παπαδόπουλου, 18% κινείται σε λευκό ή αποχή, ενώ 8% δηλώνουν αναποφάσιστοι. Στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για Πρόεδρος 35% επιλέγει τον Νίκο Αναστασιάδη, 19% τον κ. Παπαδόπουλο, 17% τον κ. Μαλά, 3% τον κ. Λιλλήκα, 2% τον κ. Χρίστου, ενώ 21% απάντησε κανένας.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση