Σαρώνουν στο πέρασμα τους οι ισχυροί βορειοδυτικοί άνεμοι που πνέουν από το βράδυ της Πέμπτης σε ολόκληρη την Κρήτη, προκαλώντας σημαντικά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών.

Εφίσταται η προσοχή των οδηγών στο τμήμα του οδικού δικτύου, στο ύψος της Ιεράς Μονής του Αγίου Γεωργίου στο Σεληνάρι, εξαιτίας κλαδιών δέντρων, που έχουν πέσει στο έδαφος, ενώ σε καρυδότσουφλα έχουν μετατραπεί οι κάδοι απορριμμάτων στο Ηράκλειο, εξαιτίας των ανέμων, οι οποίοι τους μετακινούν σε διάφορα σημεία της πόλης.

Επίσης κλαδιά δέντρων έπεσαν στη Λεωφόρο Δημοκρατίας στο Ηράκλειο, ενώ λαμαρίνα βρέθηκε στη του δρόμου στην παραλιακή λεωφόρο της πόλης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι η πυροσβεστική μέχρι και το μεσημέρι κλήθηκε να αντιμετωπίσει 22 περιπτώσεις κοπής δέντρων και αφαίρεση αντικειμένων.

Μάλιστα οι ισχυροί άνεμοι έβγαλαν κεραμίδια από τη στέγη του κτιρίου της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, με αποτέλεσμα να πέσουν στο έδαφος, χωρίς ευτυχώς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός ατόμου.

Αποκολλήθηκε στέγαστρο κτηρίου στο λιμάνι

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 13.30 όταν αποκολλήθηκε στέγαστρο κτηρίου στο λιμάνι του Ηρακλείου. Οι λιμενικοί «έκλεισαν» την παραλιακή για κάθε ενδεχόμενο ενώ παράλληλα – σε συνεργασία με τους υπαλλήλους του ΟΛΗ – επιχείρησαν να σταθεροποιήσουν το στέγαστρο. Η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 4 το απόγευμα.

Σε Χανιά

Στην πόλη των Χανίων η πυροσβεστική υπηρεσία έχει δεχθεί μέχρι τώρα αρκετές κλήσεις για κοπή δέντρων, ενώ στη λεωφόρο Σούδςα ξεριζώθηκαν δέντρα και έσπασαν κλαδιά, με αποτέλεσμα να πέσουν πάνω σε καλώδια της ΔΕΗ και να προκληθεί διακοπή του ηλεκτρικού ρεύματος στην ευρύτερη περιοχή.

dentro-1

Παράλληλα, σημειώθηκαν τεράστιες καταστροφές σε θερμοκήπια στη Γραμπούσα αλλά και της Κισάμου με την επίσημη καταγραφή να ξεκινά από αύριο.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί άνεμοι «εξαφάνισαν» την παραλία στα Φαλάσαρνα. Όπως φαίνεται και από τις φωτογραφίες του zarpanews, τα Φαλάσαρνα μετατράπηκαν σε μία μεγάλη λιμνοθάλασσα που κάλυψε όλη την παραλία.

Μεγάλες ζημιές όμως παρουσιάστηκαν και στον χώρο του κολυμβητηρίου στα Χανιά καθώς όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση «προβλήματα στο ισοθερμικό κάλυμμα που σκεπάζει την 50άρα πισίνα έχουν προκαλέσει οι θυελλώδεις άνεμοι που πνέουν τις τελευταίες ώρες στα Χανιά. Μάλιστα, αντιμέτωποι με τις φθορές που έχουν υπάρξει, ήρθαν το πρωί της Πέμπτης οι άνθρωποι του Ναυτικού Ομίλου Χανίων.

Συγκεκριμένα, το ένα μέρος της «κουβέρτας» που σκεπάζει την 50άρα πισίνα έχει ξηλωθεί στην κυριολεξία, με αποτέλεσμα μετά από προσπάθειες που έγιναν να δεθεί με σκοινί στα κάγκελα που βρίσκονται στις εξέδρες του κολυμβητηρίου. Μόλις κοπάσει ο αέρας, θα γίνει προσπάθεια να μαζευτεί και στη συνέχεια θα αποσταλεί στην Ιταλία, από όπου αγοράστηκε για να γίνει η αποκατάσταση.

Το δυσάρεστο στην όλη υπόθεση είναι ωστόσο ότι για τις επόμενες αρκετές ημέρες και μάλιστα σε μια περίοδο που είναι χειμώνας, το κολυμβητήριο θα έχει απώλειες σε πετρέλαιο, αφού πλέον τα νερά θα καλύπτονται κατά το ήμισυ, με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την ομαλή λειτουργία του Ναυτικού Ομίλου σε αγωνιστικό αλλά και οικονομικό επίπεδο».

Στο Λασίθι

Πολλά προβλήματα προκάλεσαν οι ισχυροί άνεμοι και στο νομό Λασιθίου. Όπως ανέφερε μιλώντας στο cretapost, ο αντιδήμαρχος Ιεράπετρας Αργύρης Πανταζής, υπήρξαν πολλές πτώσεις δέντρων ενώ σημειώθηκαν και σοβαρές ζημιές σε θερμοκήπια στη Γρα Λυγιά αλλά και σε άλλες περιοχές.

Τα κυριότερα προβλήματα καταγράφηκαν χθες το βράδυ καθώς σήμερα οι άνεμοι στην Ιεράπετρα έχουν κοπάσει.

Δεμένα στο λιμάνι τα πλοία

Αξίζει να σημειωθεί ότι για τo λιμάνι του Ηρακλείου ισχύει απαγορευτικό για τον απόπλου των πλοίων μέχρι νεωτέρας, ενώ στο αεροδρόμιο Ηρακλείου “Ν. Καζαντζάκης” οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά.

limani1

Διαφήμιση
Διαφήμιση