HomeHL-9Παγκρήτια σύσκεψη αγροτών με φόντο τα μπλόκα στους δρόμους

Παγκρήτια σύσκεψη αγροτών με φόντο τα μπλόκα στους δρόμους

Ζεσταίνουν τα τρακτέρ τους ενάντια στην Κυβέρνηση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Παγκρήτια σύσκεψη πραγματοποιούν σήμερα στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου οι αγρότες της Κρήτης με τη συμμετοχή αγροτικών και κτηνοτροφικών συλλόγων του νησιού με στόχο την οργάνωση των επομένων κινητοποιήσεων τους.

Οι αγρότες της Κρήτης συντονίζουν τις κινήσεις τους, ακολουθώντας την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, η οποία έχει αποφασίσει να βγει στους δρόμους και με μπλόκα να στείλει το δικό της ηχηρό μήνυμα ενάντια στα μέτρα της Κυβέρνησης.

Ο αγροτικός κόσμος του νησιού είναι αγανακτισμένος από τα συνεχή “χτυπήματα” της Κυβέρνησης με την αβάσταχτη φορολογία, τους πλειστηριασμούς, τις υψηλές εισφορές, τις χαμηλές τιμές των προϊόντων τους, το κούρεμα των επιδοτήσεων.

Σε σχετική τους ανακοίνωση αναφέρουν χαρακτηριστικά:

“Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έφερε προς ψήφιση ακόμη ένα αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, με προαπαιτούμενα μέτρα που θα μειώσουν ακόμη περισσότερο το εισόδημα, αλλά και ανοίγει διάπλατα το δρόμο για κατασχέσεις και πλειστηριασμούς σε σπίτια, χωράφια, στάνες και ότι άλλο περιουσιακό στοιχείο.

Το πολυνομοσχέδιο αφορά τους αγρότες και κτηνοτρόφους, αφού από 21/2/2018 οι πλειστηριασμοί θα γίνονται αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρονικά, ώστε να εμποδίσουν τις αντιστάσεις και επεκτείνονται και για χρέη σε Εφορίες και Ασφαλιστικά ταμεία. Σχεδόν οι μισοί αγρότες και κτηνοτρόφοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές στον ΕΦΚΑ (πρώην ΟΓΑ) και έτσι πάνω από το κεφάλι τους θα κρέμεται ως Δαμόκλειος σπάθη ο εκφοβισμός της κατάσχεσης.

Το πολυνομοσχέδιο προβλέπει επίσης μειώσεις στα επιδόματα τέκνων, που επιπλέον αφορά χιλιάδες αγροτικές οικογένειες. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση πανηγυρίζει για τη δήθεν “ανάπτυξη”, χαρατσώνει ακόμη περισσότερο τα λαϊκά και αγροτικά νοικοκυριά, όπως γίνεται με το πολυνομοσχέδιο αλλά και τον προϋπολογισμό.

Αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών στον ΕΦΚΑ κατά 2%, ενώ πλέον οι ασφαλιστικές εισφορές θα θεωρούνται ως εισόδημα για το οποίο θα φορολογούμαστε για φέτος στο 85% των εισφορών και από του χρόνου στο 100%. Αύξηση του ΕΝΦΙΑ στα χωράφια κατά 200 εκατ. ευρώ, που πρακτικά σημαίνει ότι ο κάθε αγρότης θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ 12 ευρώ/στρέμμα.

Είδαμε όμως ότι ο συντονισμένος και οργανωμένος αγώνας μπορεί να φρενάρει ακόμα και να μας φέρει κάποια αποτελέσματα, όπως το αφορολόγητο που κατακτήσαμε πέρσι και τώρα πάνε να μας το πετσοκόψουν κι άλλο. Είδαμε ότι όσοι πιο πολλοί είμαστε και ότι όσο συντονιζόμαστε πανελλαδικά μέσα από την Πανελλαδική Επιτροπή των Μπλόκων, τόσο πιο αποτελεσματικοί είμαστε.

Η επίθεση που δεχόμαστε από τις κυβερνήσεις, το ΔΝΤ και την ΕΕ απαιτεί όμως για να αντιμετωπιστεί ακόμα καλύτερη οργάνωση και συντονισμό και σε επίπεδο Κρήτης.

Γι’ αυτό το λόγο, καλούμε όλους τους αγροτικούς και κτηνοτροφικούς Συλλόγους της Κρήτης να συμμετάσχουν στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 18 Γενάρη στις 6.00 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου. Παλεύουμε για: Κατώτερες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα και άμεση πληρωμή όλων των παραγωγών, ώστε να αντιμετωπιστεί το μεγάλο πρόβλημα των πολύ χαμηλών τιμών παραγωγού, του αίσχους των ανοιχτών τιμών και της εκτεταμένης απληρωσιάς των αγροτών από τους εμποροβιομήχανους.

Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές, φτηνό αγροτικό ρεύμα και νερό, όπως στους βιομήχανους, κατάργηση του ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια, κατασκευή των αναγκαίων έργων υποδομής κ.ά. Ετήσιο ακατάσχετο χρηματικό όριο στα βιβλιάρια των μικρομεσαίων αγροτών στο ύψος των 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.Να μη γίνει καμία κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ, διαγραφή των τόκων και «κούρεμα» του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων.

Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο ατομικό εισόδημα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ. Κατάργηση των μεγάλων αυξήσεων στις ασφαλιστικές εισφορές σε ΟΓΑ και ΕΛΓΑ.

Μείωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης στα 60 για τους αγρότες και στα 55 για τις αγρότισσες. Συντάξεις αξιοπρέπειας. Εξόφληση των ενισχύσεων και των αποζημιώσεων που είναι σε εκκρεμότητα. ΕΛΓΑ κρατικός φορέας που θα καλύπτει και θα αποζημιώνει στο 100% της ζημιάς απ’ όλες τις αιτίες καταστροφής σε φυτική, ζωική παραγωγή και πάγιο κεφάλαιο, χωρίς καθυστερήσεις”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση