HomeHL-HealthΙδρύεται γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

Ιδρύεται γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Αθήνα

Υπεγράφη η σχετική συμφωνία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Γραφείο του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας θα λειτουργήσει προσεχώς στην Αθήνα, καθώς σήμερα υπεγράφη στη Γενεύη η σχετική συμφωνία, μεταξύ του Γενικού Γραμματέα Δημόσιας Υγείας, Ιωάννη Μπασκόζου και της διευθύντριας του Περιφερειακού Γραφείου του ΠΟΥ για την Ευρώπη, Δρ Σουζάνα Τζακαμπ.

Η συμφωνία αναβαθμίζει τη συνεργασία του ελληνικού υπουργείου Υγείας και του Γραφείου του ΠΟΥ Ευρώπης, ενώ αναμένεται να ενισχύσει και την εκπόνηση και εφαρμογή πολιτικών δημόσιας υγείας στην Ελλάδα.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, «η γεωγραφική θέση της Ελλάδας και το υψηλό επίπεδο συνεργασία με τον ΠΟΥ μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για αυξημένο ρόλο του γραφείου του ΠΟΥ στην Ελλάδα στην ευρύτερη περιοχή και με διευρυμένο θεματικό περιεχόμενο».

Τέλος, η ελληνική πλευρά προσδοκά να συμβάλλει με τη εμπειρία που απέκτησε από τη διαχείριση της ανθρωπιστικής κρίσης και των αναγκών προσφύγων, μεταναστών και άλλων ευάλωτων ομάδων να ενιχύσει την τεχνογνωσία του ΠΟΥ, τη συναντίληψη και τις κοινές δράσεις τόσο σε ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση