HomeΚΡΗΤΗΝέες ανακρίσεις για την υπόθεση Καρχιμάκη και υπαλλήλων της ΕΥΠ

Νέες ανακρίσεις για την υπόθεση Καρχιμάκη και υπαλλήλων της ΕΥΠ

Σχετικά με τη διαρροή εγγράφων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Νέος κύκλος ανακρίσεων ανοίγει με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας για την υπόθεση του πρώην υπουργού Μιχάλη Καρχιμάκη και δύο υπαλλήλων της ΕΥΠ προκειμένου να διαπιστωθεί αν έγινε ή όχι διαρροή μυστικών εγγράφων.

Το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας έκανε δεκτή την έφεση ενός εκ των τριών κατηγορουμένων , που με βάση το πρωτόδικο βούλευμα είχε αποφασιστεί η παραπομπή τους σε δίκη για τη διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ που θεωρήθηκαν ότι είναι απόρρητα.

Οι δικαστικοί λειτουργοί αποτιμώντας τα στοιχεία της δικογραφίας έκριναν διαφορετικά από τους συναδέλφους τους στον πρώτο βαθμό και διέταξαν τη διενέργεια περαιτέρω ανάκρισης . Με αυτό τον τρόπο … εξαφανίζεται το πρωτόδικο βούλευμα στο σύνολό του, το οποίο – όπως είναι γνωστό, αφορά εκτός από την υπόθεση για τη διαρροή εγγράφων της ΕΥΠ, τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του πρώην Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και την υπόθεση των υποκλοπών.

Το δικαστικό συμβούλιο έκρινε ότι πρέπει να εξεταστεί περαιτέρω το κρίσιμο ζήτημα αν τα επίμαχα έγγραφα που συνδέονται με το σκέλος αυτό της κατηγορίας είναι πράγματι απόρρητα ή όχι και αν εμπίπτουν στις διατάξεις του ποινικού Κώδικα .

Για το λόγο αυτό οι δικαστικοί λειτουργοί ζητούν να απαντήσουν οι αρμόδιες αρχές στο επίμαχο ερώτημα που συνδέεται αιτιωδώς με την στοχειοθέτηση ή μη της κατηγορία για παραβίαση μυστικών της πολιτείας που είχε απαγγελθεί στους τρεις συγκεκριμένους κατηγορούμενους .

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του κ. Καρχιμάκη έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της ηθικής αυτουργίας σε παραβίαση απόρρητων μυστικών της πολιτείας ενώ για φυσική αυτουργία στο παραπάνω αδίκημα κατηγορούνται δύο υπάλληλοι της ΕΥΠ.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση