HomeHL-9Ενώπιον του εισαγγελέα ο αρχιπλοίαρχος του «Ανδρομέδα»

Ενώπιον του εισαγγελέα ο αρχιπλοίαρχος του «Ανδρομέδα»

Παρουσιάστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Πειραιά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στον εισαγγελέα Πειραιώς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα ο αρχιπλοίαρχος και διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας του φορτηγού «Ανδρομέδα» που οδηγήθηκε στη διάρκεια επιχείρησης του Λιμενικού Σώματος στο Τελωνείο Ηρακλείου προκειμένου να ελεγχθεί το φορτίο του.

Στη συνέχεια ο διαχειριστής της εταιρείας αναμένεται να παρουσιαστεί στον ανακριτή προκειμένου να απολογηθεί για την υπόθεση του «Ανδρομέδα» που τις τελευταίες ημέρες έχει εξελιχθεί σε πραγματικό θρίλερ με πολλαπλές προεκτάσεις.

Υπενθυμίζεται πως μετά την προφυλάκιση των 8 αλλοδαπών ναυτικών του πλοίου το οποίο μετέφερε στα αμπάρια του 29 εμπορευματοκιβώτια με συνολικά 410 τόνους εκρηκτικών, εκδόθηκε ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πειραιώς και σε βάρος του κ. Θεόδωρου Ρέλλου, διαχειριστή της πλοιοκτήτριας εταιρείας Andromeda Shipmanagement.

Σύμφωνα με τα όσα έχει κάνει γνωστά ο συνήγορός του, ο κ. Ρέλλος αρχικά παρουσιάστηκε στην Εισαγγελία Πειραιώς και κατόπιν το βράδυ της Τετάρτης εμφανίστηκε αυτοβούλως στο Λιμεναρχείο Πειραιώς θέτοντας εαυτόν στη διάθεση των αρχών.

Υπενθυμίζεται πως ο διαχειριστής της εταιρείας επιμένει πως έπεσε θύμα ναυταπάτης από τους αλλοδαπούς ναυλωτές και φορτωτές και ισχυρίζεται πως κατέχει όλα τα απαραίτητα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι το φορτίο με τα εκρηκτικά είχε ως παραλήπτες τέσσερις διαφορετικές εταιρίες στην Αιθιοπία.

Ωστόσο, οι λιμενικές αρχές έχουν θεωρήσει ότι το «Andromeda», κατά παράβαση της κοινοτικής νομοθεσίας, είχε προορισμό τη Λιβύη και όχι το Τζιμπουτί όπως ισχυρίζονται τα μέλη του πληρώματος και η πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Απομακρύνθηκαν τα εκρηκτικά από το Ηράκλειο

Στο μεταξύ, ολοκληρώθηκε χθες το βράδυ η επιχείρηση που στήθηκε από το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος και το Υπουργείο Ναυτιλίας για την ασφαλή απομάκρυνση των εκρηκτικών του «Andromeda» από το λιμάνι του Ηρακλείου. Η πολύωρη επιχείρηση έγινε κάτω από αυξημένα μέτρα ασφαλείας παρουσία ειδικών πυροτεχνουργών του στρατού. Το επικίνδυνο φορτίο μεταφορτώθηκε στο εμπορικό πλοίο «Καπετάν Χρήστος» και απέπλευσε με προορισμό το λιμάνι της Καβάλας, προκειμένου στη συνέχεια τα εκρηκτικά να μεταφερθούν σε ειδικές αποθήκες του Στρατού στις Σέρρες.

Διαφήμιση
Διαφήμιση