HomeΕΛΛΑΔΑΠοινική δίωξη για ζημία στο δημόσιο που αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ

Ποινική δίωξη για ζημία στο δημόσιο που αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ

Εννέα άτομα φέρονται να έθεσαν πλαφόν σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ποινική δίωξη για απιστία άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών σε βάρος συνολικά εννέα προσώπων που φέρονται, με αποφάσεις τους την περίοδο 2012-2014, να έθεσαν πλαφόν σε συγκεκριμένα ιατρικά υλικά (οστομικά), προκαλώντας ζημία στο δημόσιο που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ.

Συγκεκριμένα, εξηγήσεις ενώπιον της δικαιοσύνης θα κληθούν να δώσουν για την υπόθεση πρώην μέλη του Δ.Σ. του ΕΟΠΠΥ, πρώην μέλη της διοίκησης του ΙΚΑ και του ΟΓΑ καθώς και ειδικοί επιστήμονες.

Το κουβάρι της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται μετά από πορισματική αναφορά του Σώματος Ελεγκτών Υγείας οι οποίοι φέρονται να διαπίστωσαν ότι οι εμπλεκόμενοι, αν και υπήρχαν αντίθετες φωνές που υποστήριζαν ότι εάν έμπαινε πλαφόν θα ζημιωνόταν το Δημόσιο, με δυο αποφάσεις τους είπαν «ναι» την επιβολή του.

Η δικογραφία διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες και των αρμοδίων τότε Υπουργών Οικονομίας, Εργασίας, Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Ωστόσο, δικαστικές πηγές ανέφεραν ότι η διαβίβαση γίνεται για τυπικούς λόγους καθώς οι επίμαχες αποφάσεις φέρουν και τις υπογραφές τους.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση