HomeΕΛΛΑΔΑΠειθαρχική έρευνα για την καθαρογραφή της απόφασης του «Noor 1»

Πειθαρχική έρευνα για την καθαρογραφή της απόφασης του «Noor 1»

Παρέμβαση Κοντονή για την υπόθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την παρέμβαση του υπουργού Δικαιοσύνης Σταύρου Κοντονή προκάλεσε η καθυστέρηση της καθαρογραφής της απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Πειραιά για την υπόθεση του «Noor 1» η οποία εκδόθηκε τον Αύγουστο του 2016.

Ο υπουργός διέταξε τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας για την 17μηνη καθυστερηση της καθαρογραφής της

επίμαχης απόφασης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Κοντονής έστειλε το σχετικό έγγραφο τόσο στον πρόεδρο όσο και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας να κινηθεί η σχετική πειθαρχική διαδικασία και να ερευνηθούν τυχόν ευθύνες για την πολύμηνη καθυστέρηση.

Με την δικαστική απόφαση από τους συνολικά 32 κατηγορουμένους, αθώοι κρίθηκαν οι 17, ενώ ορισμένοι από τους φερόμενους ως πρωταγωνιστές της διακίνησης ναρκωτικών καταδικάστηκαν για απλή συνέργεια στη μεταφορά του φορτίου.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες μέρες μετά την απόφαση ασκήθηκε έφεση υπέρ του νόμου από την εισαγγελέα της έδρας η οποία θεώρησε επιεική την ετυμηγορία του δικαστηρίου. Η έφεση αφορά οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και τον 42χρονο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη (που είχε καταδικαστεί σε ισόβια) και τέσσερις ακόμα Έλληνες, που είχαν καταδικασθεί ως απλοί συνεργοί.

Newsbeast.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση