HomeHL-CultureΠάνω από 740.000 οι επισκέπτες φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Πάνω από 740.000 οι επισκέπτες φέτος στο Χριστουγεννιάτικο Κάστρο

Τι αναφέρει ο επίσημος απολογισμός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εξαιρετική πορεία κατέγραψε το Χριστουγιαννιάτικο Κάστρο,  του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ καθόλη την διάρκεια των γιορτών τόσο από θέμα επισκεψιμότητας, όσο και σχολιασμού, των δωρεάν δράσεων και εκδηλώσεων.

Συνολικά 742.000 ήταν οι επισκέπτες του Χριστουγιεννιάτικου Χωριού από 1/12/2017 ως και 8/1/2018 από τις 10 το πρωί κι ως τις 11 το βράδυ σύμφωνα με το σύστημα μέτρησης στις εισόδους του.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία απολογισμού, από την ΔΗΚΕΗ και τον Πρόεδρο της Γιώργο Τσαγκαράκη, τα έξοδα για την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ηρακλείου ήταν περίπου 209.000 ευρώ,  με το ποσό των 68.000 να πηγαίνει στην μισθοδοσία για τους διμηνίτες που εργάστηκαν για την υποστήριξη του Χριστουγεννιάτικου Κάστρου.

Στις 100.000 ευρώ ήταν τα έσοδα του Δήμου από την εκμίσθωση των καταστημάτων ενώ από όσα ξόδεψε ο Δήμος, σύμφωνα με τον κ. Τσαγκαράκη, τα 110.000 ευρώ δαπανήθηκαν σε υλικά και πάγιες υποδομές που θα μείνουν παρακαταθήκη και την επόμενη χρονιά.

Συνολικά, 130 οικογένειες είχαν δουλειά αυτό το διάστημα, ενώ για τις δεκάδες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν μέρα νύχτα, η δαπάνη δεν ξεπέρασε τις 15.000 ευρώ.

Μεγάλη απήχηση είχαν οι 12 δωρεάν δράσεις του εορταστικού χωριού που απόλαυσαν όλοι μικροί και μεγάλοι, ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες, αλλά και το πλούσιο πρόγραμμα των καλλιτεχνικών και παιδαγωγικών εκδηλώσεων που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον όλων, 37 ολόκληρες ημέρες.

Άξιο αναφοράς επίσης είναι οι συνεχείς αναφορές του εορταστικού χωριού σε όλους τους νομούς της Κρήτης, Πανελλαδικά αλλά και στα μεγάλα Αθηναϊκά Μέσα που το στήριξαν από το πρώτο λεπτό. Όπως επίσης και οι αναφορές από όλα τα ΜΜΕ του Ηρακλείου, τηλεοπτικά, έντυπα και ηλεκτρονικά που στάθηκαν από την αρχή στο πλευρό του Δήμου Ηρακλείου και της ΔΗΚΕΗ.

Φέτος ένα ακόμη βήμα έγινε το Χριστουγεννιάτικο Κάστρο μεγάλωσε έγινε δύο ετών, και μαζί του πλοιοκτήτριες εταιρείες, τα μέσα μεταφοράς , φορείς και σύλλογοι  του Ηρακλείου το ανέδειξαν σε χειμερινό προορισμό.

«Είμαστε χαρούμενοι για το τελικό αποτέλεσμα», αναφέρει ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ Γιώργος Τσαγκαράκης. «Είμαστε κοντά σε όλους τους πολίτες και του χρόνου θα πάμε ακόμη πιο δυνατά», ολοκληρώνει.

Διαφήμιση
Διαφήμιση