HomeHL-EconomyΒρούτσης: Παράνομα τα ειδοποιητήρια για εισφορές 1,4 εκατ. εργαζομένων

Βρούτσης: Παράνομα τα ειδοποιητήρια για εισφορές 1,4 εκατ. εργαζομένων

«Παραβιάζουν πλήρως το νόμο Κατρούγκαλου»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τη θέση ότι τα ειδοποιητήρια για τις εισφορές 1,4 εκατομμυρίων εργαζομένων είναι παράνομα διατύπωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος κάλεσε την κυβέρνηση να τα αποσύρει άμεσα.

«Η κυβέρνηση πρέπει να αποσύρει άμεσα τα ευθέως παράνομα ειδοποιητήρια για τις ασφαλιστικές εισφορές 1,4 εκατομμυρίων ελεύθερων επαγγελματιών. Οι εισφορές βασίζονται στα εισοδήματα του 2015, κι όχι του 2016, και συνεπώς παραβιάζουν πλήρως το νόμο Κατρούγκαλου» είπε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κ. Βρούτσης, ο οποίος τόνισε πως τα ειδοποιητήρια εστάλησαν χθες το βράδυ, αφότου είχαν κλείσει τα φύλα των εφημερίδων.

Όπως είπε, ο υπολογισμός των εισφορών με βάση τα εισοδήματα του 2015 καθιστά πλασματικό τον προϋπολογισμό του ΕΦΚΑ, καθώς τα έσοδά του υπολογίζονται με αναχρονιστικά στοιχεία.

Ο κ. Βρούτσης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για την πορεία της αγοράς εργασίας, με αφορμή τη δημοσίευση των συγκεντρωτικών στοιχείων της ΕΡΓΑΝΗΣ για το 2017, που καταδεικνύουν ότι περισσότερες θέσεις εργασίας που δημιουργήθηκαν στον ιδιωτικό τομέα ήταν για μερική ή εκ περιτροπής απασχόληση.

«Η αποκλιμάκωση της ανεργίας έχει σταματήσει. Στην πραγματικότητα το ποσοστό της ανεργίας θα έπρεπε να είναι κοντά στο 17%. Οι ευέλικτες μορφές εργασίας κυριαρχούν ενώ ένας στους τρεις αμείβονται με μισθό της τάξης των 324 ευρώ» τόνισε -μεταξύ άλλων- ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση