Απομακρύνονται σήμερα τελικά οι τόνοι των εκρηκτικών, που μετέφερε το φορτηγό πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, σημαίας Τανζανίας, που είχε ρυμουλκηθεί στο λιμάνι του Ηρακλείου μετά από συντονισμένη επιχείρηση το προηγούμενο διάστημα των λιμενικών αρχών.

ekrhktika-limenarxeio8

Τα δεκάδες κιβώτια με το επικίνδυνο φορτίο, όπως είχε αποκαλύψει πρώτο το cretapost, φυλάσσονταν τόσες ημέρες σε χώρο του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου, προκαλώντας τεράστια ανησυχία τόσο στους τοπικούς φορείς, όσο και στους κατοίκους της πόλης για τους κινδύνους που εγκυμονούσε η παρουσία τέτοιου φορτίου στο λιμάνι του Ηρακλείου.

ploio3

Τελικά οι εκρηκτικές ύλες μετά από συνεννόηση του Λιμενικού Σώματος με τις Ένοπλες Δυνάμεις θα μεταφερθούν σήμερα σε ειδική αποθήκη του Στρατού Ξηράς στη βόρεια Ελλάδα με το εμπορικό πλοίο «ΚΑΠΕΤΑΝ ΧΡΗΣΤΟΣ» που κατέπλευσε στο λιμάνι του Ηρακλείου.

ploio1

Η επιχείρηση διεξάγεται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας υπό την παρουσία ειδικών πυροτεχνουργών.

ploio2

Την ίδια ώρα προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή οι οκτώ αλλοδαποί, που αποτελούσαν το πλήρωμα του ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή Πειραιά.

ploio4

Διαφήμιση
Διαφήμιση