HomeHL-9Συγκρούσεις διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από τη Βουλή

Συγκρούσεις διαδηλωτών και ΜΑΤ έξω από τη Βουλή

Τρία διαφορετικά συλλαλητήρια

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με τρία διαφορετικά συλλαλητήρια αντιδρούν οργανώσεις και συνδικάτα ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που έφερε προς ψήφιση η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ στη Βουλή, ενόψει του Eurogroup της 22ας Ιανουαρίου, στο οποίο θα εκτιμηθεί η πορεία πλήρωσης των προαπαιτούμενων για το κλείσιμο της 3ης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος.

Τα συνδικάτα και οι οργανώσεις αντιδρούν τόσο στο νόμο περί απεργιών, όσο και στις περαιτέρω περικοπές που προβλέπονται στο σχέδιο νόμου, αλλά και για την απελευθέρωση των πλειστηριασμών με ηλεκτρονική μορφή.

Στις 18:00, ξεκίνησε η συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και του ΠΑΜΕ στην πλατεία Κλαυθμώνος και στην Ομόνοια αντίστοιχα, σε δύο διαφορετικές πορείες, ενώ την ίδια ώρα περίπου 300 αντιεξουσιαστές και αναρχικοί είχαν ραντεβού στα Προπύλαια, ξεκινώντας την πορεία τους προς το Σύνταγμα.

Όλες οι πορείες έχουν καταλήξει στο Σύνταγμα, μπροστά στη Βουλή, ενώ η ΛΑΕ έχει υψώσει πανό με συνθήματα.

Το κέντρο είναι κλειστό, ενώ η αστυνομική παρουσία είναι πολύ έντονη.

Λίγο πριν τις 7 επικράτησε ένταση μεταξύ μελών της ΛΑΕ και αστυνομικών με σπρωξιές, ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις χρησιμοποίησαν δύο χειροβομβίδες κρότου λάμψης, προκειμένου να ωθήσουν μακριά από το κτήριο της Βουλής τους συγκεντρωμένους. Την ίδια στιγμή, αντιεξουσιαστές πέταξαν πέτρες και μία μολότοφ στα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να αντιδράσουν αμέσως και να γίνει χρήση χημικών από τους αστυνομικούς.

https://www.youtube.com/watch?v=AkvOPgyuRVE

Λίγα λεπτά αργότερα, διαδηλωτές επιχείρησαν να προσεγγίσουν εκ νέου το κτήριο της Βουλής, με συνέπεια να ξεκινήσει δεύτερος γύρος συγκρούσεων.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=GDgtpZn4_ws

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση