HomeHL-9Διοίκηση Βενιζελείου: «Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας»

Διοίκηση Βενιζελείου: «Καταδικάζουμε κάθε πράξη βίας»

Με αφορμή το περιστατικό στα Επείγοντα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η διοίκηση του Νοσοκομείου καταδικάζει κάθε πράξη βίας, ακόμα και αν προέρχεται από ασθενή ή συνοδό, που στρέφεται κατά του προσωπικού των νοσοκομείων μας, όπως το χθεσινό περιστατικό βίας που έγινε στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ».

Ειδικότερα, σύμφωνα με την καταγραφή του περιστατικού από τις Υπηρεσίες μας, χθες, Κυριακή 14-01-2018 και περί ώρα 10:20μ.μ, προσήλθε στο Νοσοκομείο ασθενής (θήλυ) η οποία συνοδευόταν από τον γιό της, μετά από παραπομπή από τον Κ.Υ Αγίας Βαρβάρας, επειδή είχε αυξημένη πίεση.

Η εξέταση των ασθενών από τον ιατρό, γίνεται με βάση τη βαρύτητα του περιστατικού και όχι την ώρα προσέλευσης στο νοσοκομείο.Το προσωπικό κατανοεί τα προβλήματα των ασθενών και των συνοδών τους, αλλά οφείλει να αναγνωρίσει και να δώσει προτεραιότητα στους βαρέως πάσχοντες.

Στις 11:10μ.μ και επειδή δεν είχε ακόμα εξεταστεί η ασθενής, ο συνοδός άνοιξε το Παθολογικό Ιατρείο και στράφηκε κατά του προσωπικού με έντονες λεκτικές φράσεις και χειρονομίες, οι οποίες είχαν σαν αποτέλεσμα να προκληθούν ζημιές σε Η.Υ.

Το προσωπικό φύλαξης του Νοσοκομείου ανέλαβε να παρέμβει και να καθησυχάσει τον κύριο, ενώ κλήθηκε ταυτόχρονα και η Αστυνομία.

Είναι γεγονός ότι το ποσοστό προσέλευσης στα ΤΕΠ έχει αυξηθεί από το 2010, κατά 10% και παραμένει σταθερό.

Έχουν γίνει και γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις, ώστε να μειώνεται ο χρόνος αναμονής των ασθενών, ειδικά σε περιόδους έξαρσης, όπου τα περιστατικά που χρήζουν νοσοκομειακή περίθαλψη είναι σαφώς αυξημένα .

Για την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό, 7 (επτά) ιατροί έχουν κατανεμηθεί στο ΤΕΠ του Γ.Ν. «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ» και 6 (έξι) στο αντίστοιχο τμήμα του ΠαΓΝΗ, ενώ τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να στελεχωθούν και από νοσηλευτικό προσωπικό.

Η διοίκηση έχει λάβει όλα τα δυνατά μέτρα φύλαξης των ασθενών, του προσωπικού και του νοσοκομείου γενικά, και έχει προβεί σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για το συγκεκριμένο περιστατικό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση