HomeΕΛΛΑΔΑΚουτσούμπας κατά Τσίπρα: Ο μόνος θεός σου είναι η καρέκλα

Κουτσούμπας κατά Τσίπρα: Ο μόνος θεός σου είναι η καρέκλα

Σφοδρή επίθεση του ΓΓ του ΚΚΕ στη βουλή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή προσωπική επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

Ο κ. Κουτσούμπας χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό «υπηρέτη των εφοπλιστών, του μεγάλου κεφαλαίου, των τραπεζών και των μεγάλων ομίλων». Τον κατηγόρησε επίσης ότι «ο μόνος θεός του είναι η καρέκλα» και τον προειδοποίησε ότι «θα βρει το ΚΚΕ συνέχεια μπροστά του» λέγοντας με νόημα «γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος»

«Κάνετε τη δουλειά αυτών που αποφασίσατε να υπηρετήσετε λερώνοντας στα χέρια σας, γι’ αυτό και κλιμακώνετε την επίθεση ενάντια στο λαό μας και την επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ.

Δεν είμαστε εμείς εκτός πραγματικότητας εσείς έχετε αποδράσει ότι από κάθε λογική, από τις αξίες από την αριστερά και έχετε προσχωρήσει στο ρεαλισμό της υποταγής και στην καρέκλα της εξουσίας.

Δεν θα χαμογελάτε για πολύ ακόμα δεν θα σας περάσει τελικά γελιέστε αν νομίζετε ότι η εργατική τάξη, ο λαός αποδέχεται την κατάσταση ως τετελεσμένη. Σας δηλώνουμε πως δεν θα εγκαταλείψουμε τα κατακτημένα δικαιώματα της εργατικής τάξης αμαχητί. Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας, όση λάσπη κι αν βάλετε στον ανεμιστήρα όση συκοφαντία και αν επιστρατεύσετε, όσον αυταρχισμό κι αν επιδείξετε ,οσα και αν διαθέσετε στους κονδυλοφόρους .

“Γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος”

Ο κ. Κουτσούμπας σχολίασε και το σύνθημα που συνοδεύει το τελευταίο διάστημα τα επικοινωνιακά βίντεο του μεγάρου Μαξίμου λέγοντας

«Το σύνθημα που σας ταιριάζει δεν ήταν το « ήταν δίκιο έγινε πράξη αλλά το ότι ήταν άδικο για το λαό, μας το επιβάλλει το μεγάλο κεφάλαιο και αυτό γίνεται πράξη.

Εκπροσωπείτε το μεγαλείο κεφάλαιο, αυτοί σας χειροκροτούν και σας λένε μπράβο».

Για την διάταξη που αφορά τις απεργίες ο κύριος Κουτσούμπας προειδοποίησε την κυβέρνηση ότι ο νόμος θα μείνει άνεργος και θα ανατραπεί στην πράξη.

«Είστε και ανιστόρητοι, όλες οι διεκδικήσεις των εργατών διεκδικήθηκαν σε κόντρα με τους στόχους του ΣΕΒ και τους αντεργατικούς νόμους . Και οι σημερινοί σας νόμοι θα μείνουν ανενεργοί και θα ανατραπούν στην πράξη».

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ ανέφερε ότι οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που νομοθετεί η κυβέρνηση είναι αποτέλεσμα του γεγονότος ότι η πολιτική της έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα.

«Οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί που προωθείτε για κάθε οφειλή προς τράπεζες και την εφορία δείχνουν ότι δεν προχωράτε τόσο εύκολα όσο νομίζατε και θα θέλατε, δείχνουν ότι η κοινωνία είναι εναντίον σας, δείχνουν ότι δεν αποτελεί απόδοση δικαιοσύνης στο όνομα του ελληνικού λαού ο πλειστηριασμός αλλά στο όνομα μόνο του μεγάλου κεφαλαίου.

Η πολιτική σας έχει χάσει το λαϊκό έρεισμα γι’ αυτό αναγκάζεστε να προχωράτε σε πλειστηριασμούς στα μουλωχτά από μακριά σαν τους κλέφτες.»

Όσον αφορά το κοινωνικό μέρισμα και φέτος έδωσε η κυβέρνηση ο κ. Κουτσούμπας το χαρακτήρισε ξεροκόμματο και είπε ότι η μόνη υπόσχεση του ΣΥΡΙΖΑ, είναι να εξαθλιώσει τους πάντες

«Παραπάει κύριοι της κυβέρνησης να εμφανίζετε τα 2 ευρώ τη μέρα του κοινωνικού επιδόματος ως κοινωνική δικαιοσύνη.

Δίνετε ξεροκόμματα και ψυχούλα στην ακραία φτώχεια ενώ τα υπόλοιπα πάνε για να υπηρετήσουν την ακραία καπιταλιστική κερδοφορία.

Το μόνο που υπόσχεστε στους εξαθλιωμένους είναι πως θα εξαθλιώσετε και όλους τους υπόλοιπους, δεν υπόσχεστε καμιά ουσιαστική βελτίωση για τους εξαθλιωμένους, υπόσχεστε ακόμα περισσότερα κέρδη για το μεγάλο κεφάλαιο.»

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση