Σε απεργιακό κλοιό μπαίνει σήμερα όλη η χώρα με τα εργατικά συνδικάτα να «ενώνουν» τις φωνές τους αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα που αναμένεται σήμερα να ψηφιστεί στην Ολομέλεια της Βουλής.

ΑΔΕΔΥ – ΓΣΕΕ

Με απόφαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, στάση εργασίας πραγματοποιείται τη Δευτέρα, σε όλο τον δημόσιο τομέα από τις 12.00 έως τη λήξη ωραρίου, ενώ καλεί σε συγκέντρωση στις 12.30 στην πλατεία Κλαυθμώνος, και πορεία προς τη Βουλή.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, αντιδρούν στον «περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία με την εισαγωγή του 50%+1, στους πλειστηριασμούς για χρέη προς το Δημόσιο από 500 ευρώ και πάνω, στο υποχρεωτικό 30ωρο στην εκπαίδευση και στις συγχωνεύσεις σχολείων».

Η ΓΣΕΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας την ίδια μέρα, στις 18.00, στο Σύνταγμα.

Το ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καλεί όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να πάρουν μαζικά, μαχητικά, αποφασιστικά μέρος στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που έχουν κηρύξει Εργατικά Κέντρα, Ομοσπονδίες και δεκάδες συνδικάτα.

Στάση εργασίας στα νοσοκομεία

Οι  εργαζόμενοι στα νοσοκομεία θα πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι έως τη λήξη του ωραρίου, με συμμετοχή στη συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ και στα άλλα συλλαλητήρια που οργανώνει σε όλη τη χώρα.

Οι εκπαιδευτικοί

Σε αγωνιστικό «παρών» στην απεργία καλούν και οι δύο μεγάλες διδασκαλικές Ομοσπονδίες της χώρας, καθώς και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Ειδικής Αγωγής (ΠΟΣΕΕΠΕΑ).

Έχουν προκηρύξει τρίωρη στάση εργασίας (από τις 08.00 έως τις 11.00) για σήμερα και καλούν τα μέλη τους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Στα ΜΜΜ και στα πλοία

Χωρίς μετρό και τρόλεϊ θα μείνει η Αθήνα την Παρασκευή, καθώς το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών (ΣΕΛΜΑ) αλλά και η Ενωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ αποφάσισαν την προκήρυξη 24ωρης απεργίας.

Την ίδια μέρα, δεμένα θα μείνουν και τα πλοία σε όλα τα λιμάνια της χώρας, ύστερα από απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ).

Στάση εργασίας στους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας

Τρίωρης στάσης εργασίας έχουν εξαγγείλει για σήμερα οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας κι έτσι καμία πτήση δεν θα πραγματοποιηθεί από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, μεταξύ 12 το μεσημέρι και 3 το απόγευμα, ενώ θα υπάρξουν και τροποποιήσεις των ωρών πτήσεων.

Συγκεκριμένα, η Αegean και η Olympic Air, αναγκάζονται να τροποποιήσουν την ώρα αναχώρησης σε 28 σκέλη πτήσεων εξωτερικού και 20 σκέλη πτήσεων εσωτερικού, ενώ ακυρώνουν 13 σκέλη πτήσεων εσωτερικού.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούνται οι επιβάτες να επισκέπτονται το site της AEGEAN aegeanair.com και της Olympic Air olympicair.com

ή να καλούν στα κάτωθι τηλέφωνα:

Για την AEGEAN: 801 1120000 (από σταθερό), 210 6261000 (από κινητό).

Για την Olympic Air: 801 801 0101 (από σταθερό), 210 3550500 (από κινητό).

Δύο συγκεντρώσεις στο Ηράκλειο

Δύο συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Ηράκλειο. Η πρώτη οργανώνεται από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου και θα γίνει στις 6 το απόγευμα έξω από το ΕΚΗ στην λεωφόρο Δικαιοσύνης ενώ η δεύτερη οργανώνεται από το ΠΑΜΕ και θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Ελευθερίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση