HomeHL-SportsΑΕΚ ΠΑΣ Γιάννινα 3 – 1

ΑΕΚ ΠΑΣ Γιάννινα 3 – 1

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε τους Αραούχο και Λιβάγια σε μεγάλα κέφια η ΑΕΚ επικράτησε την Κυριακή στο ΟΑΚΑ με 3-1 του ΠΑΣ Γιάννινα για την 17η αγωνιστική της Super League και επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας (σ.σ.: ισοβαθμεί με τον ΠΑΟΚ, ενώ ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Δευτέρα τη Λαμία).

Οι «κιτρινόμαυροι» ήταν καλύτεροι σε όλο το ματς και πήραν ένα πολύτιμο τρίποντο, στη μάχη που δίνουν για την κατάκτηση του τίτλου.

Δύο γκολ πέτυχε ο Αραούχο (53′, 88′), ενώ ο Λιβάγια (12′) είχε ανοίξει το σκορ. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με τον Γαρουφαλιά (47′), ενώ ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Σκόνδρα στο 61′.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν κακό. Οι γηπεδούχοι είχαν την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν πολλές ευκαιρίες.

Η ΑΕΚ ωστόσο άνοιξε πολύ νωρίς το σκορ, καθώς μόλις στο 12′ ο Μοράν βρήκε ωραία τον Λιβάγια κι αυτός με πλασέ έκανε το 1-0 που ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Ένα λεπτό νωρίτερα πάντως οι φιλοξενούμενοι ζήτησαν πέναλτι, όταν ο Μπετρά βγήκε σε πλάγια θέση απέναντι στον Τσιντώτα και στη συνέχεια έπεσε στο έδαφος, με τον Στυλιάρα όμως να αφήνει το παιχνίδι να συνεχιστεί.

Στην επανάληψη ο ΠΑΣ έβαλε φωτιά στο ματς. Ο Γαρουφαλιάς πήρε την μπάλα έξω από την περιοχή και με σουτ νίκησε τον Τσιντώτα κι έκανε το 1-1.

Η ΑΕΚ πάντως δεν επηρεάστηκε από την ισοφάριση και στο 53′ ο Λιβάγια έβγαλε τετ α τετ τον Αραούχο κι αυτός με άψογο πλασέ έδωσε ξανά προβάδισμα στον «δικέφαλο».

Στο 61′ ο ΠΑΣ Γιάνινα έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Σκόνδρας αντίκρισε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε.

Η αριθμητική υπεροχή περιόρισε τον ΠΑΣ σε παθητικό ρόλο και έδωσε την ευκαιρία στην Ένωση να κυνηγήσει και τρίτο γκολ, το οποίο ήρθε τελικά στο 89′ με την κεφαλιά του Αραούχο μετά από σέντρα του Γκάλο.

Κίτρινες: Μπουκουβάλας, Σκόνδρας

Κόκκινες: 61′ Σκόνδρας

AEK (Μανόλο Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Λόπες (67′ Χριστοδουλόπουλος), Μοράν, Κονέ, Μασούντ (63′ Μπακασέτας), Λιβάγια (90′ Αϊντάρεβιτς), Αραούχο

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Τζημόπουλος, Μπουκουβάλας, Γιάκος (71′ Μανθάτης), Αποστολόπουλος, Σκόνδρας, Μιχαήλ, Μπετρά (71′ Σολτάνι), Βιντάλ, Κόντε, Γαρουφαλιάς

Διαφήμιση
Διαφήμιση