HomeHL-9Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα και στην Κρήτη

Ανοιχτά τα καταστήματα σήμερα και στην Κρήτη

Απεργούν οι εμποροϋπάλληλοι

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Πρώτη Κυριακή της περιόδου των εκπτώσεων σήμερα και βάσει της κείμενης νομοθεσίας τα καταστήματα ήταν ανοιχτά. Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται οι καταστηματάρχες λειτούργησαν τις επιχειρήσεις τους από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα με συνεχές ωράριο, ενώ πολυκαταστήματα, εμπορικά κέντρα και σούπερ μάρκετ παρέμειναν ανοιχτά μέχρι τις 8 το βράδυ.

Ωστόσο, η κυριακάτικη λειτουργίας της αγοράς συνοδεύεται και σε τοπικό επίπεδο με 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση των ιδιωτικών υπαλλήλων οι οποίοι αντιδρούν στην απώλεια της αργίας.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος η λειτουργία της αγοράς την Κυριακή θα είναι η τρίτη συνεχόμενη μετά από το δεκαπενθήμερο των εορτών.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Στις 14 Γενάρη, για μια ακόμα Κυριακή, οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο καλούνται να ξεχάσουν την ημέρα ανάπαυσής τους, να ξεχάσουν τις οικογένειές τους και τον ελεύθερο χρόνο τους και να προσέλθουν να εργαστούν, διότι έτσι έχουν αποφασίσει οι δανειστές, η Κυβέρνηση και οι μεγάλοι εργοδότες.

Αυτή την Κυριακή 14.1.2018 και μετά από 3 συνεχόμενες Κυριακές το Δεκέμβρη, θα λειτουργήσουν ξανά όλα τα εμπορικά καταστήματα και οι αλυσίδες, λόγω των εκπτώσεων, όπως προβλέπει η Μνημονιακή νομοθεσία του 2013 (Ν.4177/13), την οποία η Κυβέρνηση άφησε άθικτη. Οι εργαζόμενοι στο Εμπόριο δεν το βάζουμε κάτω!»

Διαφήμιση
Διαφήμιση