HomeHL-9Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται ο «Θησέας»

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχεται ο «Θησέας»

Καταιγίδες, χιόνια και θυελλώδεις άνεμοι το Σάββατο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Συνεχίζεται η κακοκαιρία, με το βαρομετρικό χαμηλό «Θησέας», που θα κινηθεί από την Ιταλία προς το Αιγαίο, να φτάνει στη χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, το Σάββατο (13/01), η κακοκαιρία θα επηρεάσει την κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, τη Στερεά (κυρίως την ανατολική), την Εύβοια, τις Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη.

Πυκνές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν σε όλα τα ορεινά, καθώς και σε περιοχές:

Της Ηπείρου και της δυτικής Μακεδονίας (πάνω από τα 700 μέτρα) από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής.

Της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς (με ενδεικτικό υψόμετρο 400 – 600 μέτρα) το Σάββατο.

Κύριο χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι και οι θυελλώδεις βόρειοι, βορειοανατολικοί άνεμοι 8 και πιθανόν 9 μποφόρ στο Αιγαίο το Σάββατο.

Επισημαίνεται ότι παρά τη σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων την Κυριακή οι χιονοπτώσεις θα συνεχιστούν στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας μέχρι και την Τρίτη (16/01).

Kαλλιάνος: Ερχονται έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική

Σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος υποστηρίζει πως θα σημειωθούν έντονα καιρικά φαινόμενα στην Αττική.

«Στις περισσότερες περιοχές της Αττικής από το απόγευμα και έπειτα οι νεφώσεις θα πυκνώσουν, γύρω στις 9 το βράδυ (ενδεικτικά) θα ξεκινήσει να βρέχει και μετά τα μεσάνυχτα θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες οι οποίες ενδεχομένως να έχουν και έντονο χαρακτήρα. Αναμένεται αρκετό νερό ειδικά μετά τα μεσάνυχτα», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά ο καιρός του Σαββάτου, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Νεφώσεις, με βροχές και καταιγίδες αναμένονται το Σάββατο.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά, κυρίως στα ανατολικά και νότια. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς σε περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της Στερεάς με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι στα κεντρικά και τα βόρεια ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 και πιθανόν 9 μποφόρ. Στα υπόλοιπα δυτικοί νοτιοδυτικοί 4 με 6 που βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε βορείων διευθύνσεων τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην κεντρική, την ανατολική Μακεδονία και Θράκη, κυρίως στα παράκτια τμήματα. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά ημιορεινά και από το βράδυ σε πεδινές περιοχές της δυτικής και κεντρικής Μακεδονίας (από τα 100-200 μέτρα).

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 1 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες, που στα νησιά του Ιονίου, τη Στερεά και την Πελοπόννησο θα είναι πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Τα φαινόμενα βαθμιαία και από τα βόρεια θα εξασθενήσουν. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και από το βράδυ στα βόρεια ημιορεινά πάνω από τα 400 μέτρα.

Άνεμοι: Αρχικά ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και στο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοανατολικούς με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η μέγιστη 4 με 6 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Πυκνές χιονοπτώσεις στα ορεινά και βαθμιαία σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο της Θεσσαλίας και της Στερεάς (από τα 200 – 300 μέτρα).

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 4 με 6 τοπικά 7 με 8 μποφόρ. Στα νότια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 4, που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 6 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Νοτίων διευθύνσεων 4 με 6 μποφόρ, που βαθμιαία από το απόγευμα και από τα βόρεια θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές.

Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 5 με 7 και βαθμιαία 8 πιθανόν τοπικά 9 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ, που τη νύχτα θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση.

Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα, τα οποία θα είναι κατά τόπους ισχυρά βαθμιαία θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις στα ορεινά, κυρίως στην Πάρνηθα και κατά τη διάρκεια της νύχτας και σε περιοχές στα βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο (πάνω από τα 500 μέτρα).

Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους 4 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες, κυρίως στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα. Χιονοπτώσεις στα γύρω ορεινά και από το βράδυ και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά 5 με 6 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από 4 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση