HomeΚΡΗΤΗΜε περισσότερα φυτά και δέντρα εμπλουτίζεται το Πάρκο Γεωργιάδη

Με περισσότερα φυτά και δέντρα εμπλουτίζεται το Πάρκο Γεωργιάδη

Στο πλαίσιο της βιοκλιματικής αναβάθμισης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την εκφρασθείσα ανησυχία ορισμένων δημοτών αναφορικά με την βιοκλιματική αναβάθμιση του πάρκου Γεωργιάδη από το Δήμο Ηρακλείου διευκρινίζεται ότι: η μελέτη για το Πάρκο Γεωργιάδη προβλέπει την φύτευση 22 νέων δέντρων και 16.940 νέων φυτών, την βελτίωση του εδάφους με προσθήκη νέου χώματος και χρήση εδαφοβελτιωτικών, την κατασκευή νέου συστήματος άρδευσης (υπογειοποιημένου και αυτοποιημένου) καθώς και την τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων με αναγραφή του είδους των φυτών βάσει του κοινού και επιστημονικού ονόματός τους. Δεν προβλέπει την κοπή κανενός δέντρου και καμίας υφιστάμενης ρίζας.

Η μελέτη προωθεί επίσης την ανακύκλωση οργανικών αποβλήτων (κλαδιά, φύλλα) μέσω της μεθόδου της κομποστοποίησης για την παραγωγή κομπόστ που θα χρησιμοποιηθεί ως βελτιωτικό του εδάφους του πάρκου.

Η κομποστοποίηση θα πραγματοποιηθεί μέσω ειδικών κάδων που θα τοποθετηθούν σε συγκεκριμένο χώρο πάρκου, θα αποτελέσει επιδεικτικό έργο βιοδιάσπασης υλικών και θα χρησιμοποιείται ως εκπαιδευτικό μέσο στα πλαίσια ενημέρωσης των πολιτών.

Τέλος, θα αντικατασταθεί το υφιστάμενο ασφαλτικό που σήμερα χρησιμοποιείται ως υλικό επίστρωσης των διαδρόμων και σαφώς δεν συνάδει με την λειτουργία του πάρκου. Θα τοποθετηθούν έγχρωμο υδατοπερατό σκυρόδεμα και «σταθεροποιημένο» χώμα που είναι υλικά φιλικά προς το περιβάλλον, υδατοπερατά, που επιτρέπουν την διατήρηση της υγρασίας του εδάφους, έχουν βιοκλιματικό χαρακτήρα και βελτιώνουν το μικροκλίμα της περιοχής.

Επιπρόσθετα, θα αντικατασταθεί ο υφιστάμενος και κατεστραμμένος αστικός εξοπλισμός και θα αρμολογηθεί το τείχος όπου απαιτείται.

Διαφήμιση
Διαφήμιση