HomeHL-9Διαδήλωσαν ενάντια στην Κυβέρνηση και το πολυνομοσχέδιο

Διαδήλωσαν ενάντια στην Κυβέρνηση και το πολυνομοσχέδιο

Στο κέντρο του Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτυχία δόθηκε σήμερα και στο Ηράκλειο η μάχη της απεργίας στους κλάδους και τις επιχειρήσεις που απεργούσαν με αποφάσεις Ομοσπονδιών και σωματείων εργαζομένων και πραγματοποιήθηκε Απεργιακή Συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας από τα ταξικά συνδικάτα του νομού.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Γραμματείας Ηρακλείου του ΠΑΜΕ:

“Δόθηκε απάντηση στο κεφάλαιο και στο πολιτικό του προσωπικό, κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ΝΔ και τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου ενάντια στα νέα μέτρα πτώχευσης των εργαζομένων, συνολικά του λαού, που ετοιμάζονται να ψηφίσουν τη Δευτέρα 15/1! Στάλθηκε ξεκάθαρο μήνυμα «Κάτω τα ξερά σας από την ΑΠΕΡΓΙΑ!» με το γιγαντοπανό που από τα ξημερώματα «στόλιζε» την πρόσοψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης.

unnamed1

Δόθηκε επίσης απάντηση από τους εργαζόμενους στην κυβερνητική-εργοδοτική πλειοψηφία του ΔΣ του ΕΚΗ, στην οποία βρήκε πολύτιμο σύμμαχο σε τοπικό επίπεδο η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για να χτυπήσει το δικαίωμα των εργατών στην απεργία!

Από τα χαράματα δόθηκε η μάχη της περιφρούρησης της απεργίας έξω από το εργοστάσιο «Σαβοϊδάκης», το εργοτάξιο του νέου ξενοδοχείου του ομίλου Καράτζη στη Χερσόνησο και σε άλλους χώρους δουλειάς.

Στη συνέχεια δυνάμεις του ΠΑΜΕ έδωσαν αγωνιστικό παρόν έξω από την Επιθεώρηση Εργασίας, όπου διεξαγόταν τριμερής συνάντηση για την απόλυση από την εταιρεία «Σαβοϊδάκης» συνδικαλίστριας, μέλος του ΔΣ του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων και Ποτών.

Ακολούθησε απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας, την οποία διοργάνωναν το Συνδικάτο Οικοδόμων Ηρακλείου και το Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων και Ποτών. Συμμετείχαν επίσης με στάσεις εργασίας τα σωματεία εργαζομένων στο ΠΑΓΝΗ, οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Ανακύκλωσης και ο σύλλογος ωρομισθίων και αναπληρωτών ΚΕΤΕΚ-ΤΕΕ-ΟΑΕΔ Ηρακλείου. Επίσης στη συγκέντρωση καλούσαν σε μαζική συμμετοχή το Σωματείο Ιδιωτικών εκπαιδευτικών «Γαλάτεια Καζαντζάκη», η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το σωματείο Συνταξιούχων του ΙΚΑ Ν. Ηρακλείου και το ΔΣ συνταξιούχων του ΟΑΕΕ.

unnamed3

Χαιρετισμούς απεύθυναν ο Πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Βρύσαλης Δημήτρης, ο Γραμματέας του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τροφίμων και Ποτών Βουρλιώτης Δημήτρης, η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χατζημηνά Εύη, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Αστερουσίων Καρκαβάτσος Μανώλης και από την Επιτροπή Αγώνα Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρούτσης Παναγιώτης ενώ την κεντρική ομιλία έκανε ο Πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Γωνιανάκης Γιάννης.

Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε μαχητική διαδήλωση στους δρόμους του κέντρου του Ηρακλείου που κατέληξε έξω από κατάστημα της επιχείρησης «Σαβοϊδάκης». Για αρκετή ώρα καταγγέλθηκε το χτύπημα της εργοδοσίας με τις πλάτες της κυβέρνησης του δικαιώματος των εργαζομένων να οργανώνονται, να διεκδικούν και να απεργούν, με αφορμή την πρόσφατη απόλυση συνδικαλίστριας.

Η διαδήλωση ολοκληρώθηκε με τον Λιοντόγλου Δημήτρη, Πρόεδρο του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στα Τρόφιμα-Ποτά να καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την μάχη της ενημέρωσης για μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ, τη μέρα της ψήφισης των μέτρων, Δευτέρα 15 Ιανουαρίου, στις 19.00 στην πλατεία Ελευθερίας”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση