HomeHL-9Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για το “πολύπαθο” δώρο Χριστουγέννων

Στον εισαγγελέα οι καταγγελίες για το “πολύπαθο” δώρο Χριστουγέννων

Από τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε σοβαρές καταγγελίες για εργοδότες, που είτε δεν κατέβαλλαν το Δώρο Χριστουγέννων για το έτος 2017 στους εργαζομένους τους, είτε το κατέβαλλαν και στην συνέχεια τους ζήτησαν να τους το επιστρέψουν, προχώρησε ο Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ηρακλείου, Στέλιος Βοργιάς, σε συνάντηση, που είχε το πρωί με τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Θανάση Γαλήνα.

Η συνάντηση, όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου “πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Εισαγγελίας Ηρακλείου, σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, με αφορμή τις δεκάδες καταγγελίες που δέχτηκε την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς το ΕΚΗ από εργαζόμενους του Ηρακλείου.

Η Γραμμή Ανώνυμων Καταγγελιών του ΕΚΗ, συνεχίζει να δέχεται καταγγελίες όχι μόνο για μη καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων, αλλά και για απειλές που δέχτηκαν κάποιοι εργαζόμενοι, προκειμένου να μην καταγγείλουν τον εργοδότη τους στις Αστυνομικές Αρχές.

Η παρέμβαση του ΕΚΗ ήταν άμεση, με την Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου να ενημερώνει την Επιθεώρηση Εργασίας για τις εν λόγω καταγγελίες, ενώ δεν έλειψαν και οι περιπτώσεις που επικοινώνησε με εργοδότες, ζητώντας τους την άμεση καταβολή του Δώρου Χριστουγέννων για το έτος 2017.

Ο Προϊστάμενος της Εισαγγελίας Ηρακλείου κ. Γαλήνας ζήτησε από τον Πρόεδρο του ΕΚΗ να συνεχιστεί η άψογη συνεργασία μεταξύ των Εισαγγελικών Αρχών και του Εργατικού Κέντρου. Παράλληλα, επεσήμανε ότι ο ίδιος θα είναι παρόν σε οποιαδήποτε μορφή παραβατικότητας και κυρίως σε παραβάσεις που αφορούν σε ελλείψεις μέτρων ασφαλείας, που σε αρκετές περιπτώσεις κοστίζουν ακόμα και την ζωή των εργαζομένων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση