HomeHL-GreeceΒουλευτές ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνουν» Φωτίου: Έκοψε επιδόματα γιατί οι τρίτεκνοι δεν μας ψηφίζουν

Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ «καρφώνουν» Φωτίου: Έκοψε επιδόματα γιατί οι τρίτεκνοι δεν μας ψηφίζουν

Αναβρασμός στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σφοδρή δυσαρέσκεια σε αρκετούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ προκαλούν οι διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που φέρνουν μεγάλες περικοπές στα επιδόματα τρίτεκνων και πολύτεκνων αλλά και ο χειρισμός του θέματος από την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου στην οποία καταλογίζουν «ιδεοληψίες» και «μεροληπτική στάση κατά των τρίτεκνων – πολυτέκνων».

Ηδη, η κυρία Γεωργία Γεννιά με επιστολή της στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα υποστηρίζει πως «με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επι της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω» και προσθέτει σε άλλο σημείο πως «Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» αναφέρει σε άλλο σημείο για καλέσει τον πρωθυπουργό να επανεξετάσει το ζήτημα και να άρει την αδικία.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες τουλάχιστον 10-15 βουλευτές του κυβερνητικού κόμματος μεταξύ των οποίων οι Νίκος Ξυδάκης, Σπύρος Λάππας, Μάρκος Μπόλαρης, Γιώργος Δημαράς, Χρήστος Μπγιάλας κ.α. εκφράζουν αντίστοιχες ενστάσεις χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα διαφοροποιηθούν κατά την σχετική ψηφοφορία.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο κ. Δημαράς έχει παραδώσει στο Μέγαρο Μαξίμου και το υπουργείο Εργασίας πρόταση για την καλύτερη διαχείριση του κονδυλίου. «Είναι πρωτοφανές να αυξάνουμε το κονδύλι για τα οικογενειακά επιδόματα κατά 260 εκατ. ευρώ και την ίδια ώρα να μειώνονται τα χρήματα που λαμβάνουν συγκεκριμένες κατηγορίες δικαιούχων. Έχει κατατεθεί συγκεκριμένη πρόταση και ελπίζουμε ότι θα γίνει αποδεκτή» αναφέρουν μεταξύ άλλων.

Πάντως, αρκετά μέλη της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμούν ότι οι περικοπές στα επιδόματα των πολύτεκνων δεν προκλήθηκαν από «διαχειριστικό λάθος» αλλά από ιδεοληψίες της κυρίας Φωτίου που θεωρεί πως η πλειοψηφία των οικογενειών με 3 και άνω τέκνα δεν ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ!

Ορισμένοι δε θυμούνται και πως κατά το πρόσφατο παρελθόν η κυρία Φωτίου είχε αδικαιολόγητα καθυστερήσει για αρκετούς μήνες την υπογραφή προγράμματος διανομής ελληνικών φρούτων και λαχανικών σε φτωχές πολύτεκνες οικογένειες που χρηματοδοτούταν από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση