Δρομολογείται, όπως όλα δείχνουν η απομάκρυνση του φορτίου με τους τόνους των εκρηκτικών, που μετέφερε το φορτηγό πλοίο ΑΝΔΡΟΜΕΔΑ, σημαίας Τανζανίας και έχει δέσει μετά από μεγάλη επιχείρηση του λιμενικού στο λιμάνι του Ηρακλείου.

ekrhktika-limenarxeio3

Σύμφωνα με λιμενική πηγή, έχουν ξεκινήσει όλες οι διαδικασίες για να γίνει η απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου, που μετέφερε το πλοίο, όπως πρώτο ανέδειξε το cretapost, το συντομότερο δυνατό, χωρίς όμως να έχει αποφασιστεί ακόμη το πού ακριβώς θα φυλαχθούν οι εκρηκτικές ύλες.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πρώτη φορά ο κρατικός μηχανισμός παρενέβη τόσο γρήγορα και αποφάσισε την απομάκρυνση του επικίνδυνου φορτίου, η παρουσία του οποίου σε ένα επιβατικό λιμάνι, όπως είναι αυτό του Ηρακλείου, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και παρεμβάσεων των τοπικών αρχόντων.

ekrhktika-limenarxeio8

Ωστόσο αυτό που προκαλεί προβληματισμό είναι το πού τελικά θα μεταφερθούν τα δεκάδες κιβώτια με τα εκρηκτικά, είτε εντός Κρήτης είτε εκτός κι αν τελικά εκεί που θα αποθηκευτούν, έχουν ληφθεί τα κατάλληλα μέτρα ασφαλείας για ένα τέτοιο φορτίο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση