HomeHL-GreeceΗ κυβέρνηση αναζητά διεύρυνση της πλειοψηφίας

Η κυβέρνηση αναζητά διεύρυνση της πλειοψηφίας

Παραμένει η γκρίνια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ για το πολυνομοσχέδιο

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με «ολίγη» από γκρίνια ξεκινά σήμερα στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση για το πολυνομοσχέδιο και παρά τη δυσθυμία από ορισμένους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -για άρθρα και διατάξεις που φέρνουν ανατροπές-δεν αποκλείονται… άλλου τύπου εκπλήξεις.

Δεν είναι λίγοι, άλλωστε, αυτοί που σε Μαξίμου και Κοινοβουλευτική Ομάδα μνημονεύουν το πρόσφατο «ναι» της πρώην βουλευτού της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρας Μεγαλοοικονόμου στον προϋπολογισμό. Ενώ είναι πολύ πιθανό για την κυβερνητική πλειοψηφία να προστεθεί ξανά η θετική ψήφος της. Αφού στις κατ’ ιδίαν συνομιλίες της η ανεξάρτητη βουλευτής υποστηρίζει ότι θα ακούσει με προσοχή τις τοποθετήσεις κατά τη συζήτηση και ακολούθως θα πράξει. Συν τοις άλλοις, υπάρχει έντονη φημολογία ότι μπορεί να δώσουν θετική ψήφο σε κάποια άρθρα και άλλοι βουλευτές.

Καθόλου τυχαία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, δήλωσε στην τελευταία ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ότι: « ζητάμε να στηριχθεί ένα πολυνομοσχέδιο… οποιαδήποτε πολιτική στήριξη από τη δικιά μας μεριά, είναι προφανώς καλοδεχούμενη».!

Ανοιχτά τα ραντάρ στο Μαξίμου

Ενήμερος για τα σημεία-«αγκάθια» του πολυνομοσχεδίου με τα οποία δυσανασχετούν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατά πληροφορίες του iefimerida ο Αλέξης Τσίπρας.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται αισιόδοξοι ότι δεν θα υπάρξουν διαφοροποιήσεις. «Δεν είναι ένα τυχαίο νομοσχέδιο, είναι προαπαιτούμενα για την γ’ αξιολόγηση» σχολιάζει κομματικό στέλεχος.

Γκρίνια για υποθηκοφυλακεία- κήρυξη απεργίας

Προβληματισμός εξακολουθεί να υπάρχει για τη διάταξη για τις απεργίες. Αλλάζει το αναγκαίο ποσοστό απαρτίας επί των οικονομικά ενήμερων μελών και πλέον γίνεται 50% αντί 1/3, ενώ για τη λήψη της απόφασης θα απαιτείται η σχετική πλειοψηφία. Και από τη στιγμή που αφορά  πολλά σωματεία είναι σφόδρα πιεσμένοι οι βουλευτές.

Οι σημαντικές αλλαγές στη λειτουργία των υποθηκοφυλακείων και οι προσθήκες της τελευταίας στιγμής προκάλεσαν αντιδράσεις. Γνωστή είναι η διαφωνία που υπάρχει- παρά τις εξηγήσεις που δόθηκαν- για τον καθορισμό των δικαιούχων των οικογενειακών επιδομάτων. Με βουλευτές να επικαλούνται ως επιχείρημα πως θα μπορούσε να γίνει άλλου είδους κατανομή των χρημάτων στο πρώτο και στο δεύτερο παιδί.

Διαφοροποίηση με το…γάντι , τέλος, υπήρξε από πλευράς Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος ζητά να μην δημιουργηθεί καζίνο στην Κρήτη.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση