HomeΚΟΣΜΟΣΓαλλία: Ανθρωποκυνηγητό μετά την κινηματογραφική ληστεία στο ξενοοδοχείο Ritz

Γαλλία: Ανθρωποκυνηγητό μετά την κινηματογραφική ληστεία στο ξενοοδοχείο Ritz

Εκλάπησαν κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η γαλλική αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ανδρών, αφού βρέθηκε το όχημα με το οποίο διέφυγαν τα μέλη της συμμορίας που εισέβαλε σε κατάστημα στο ξενοδοχείο Ritz του Παρισιού, κραδαίνοντας τσεκούρια, κι έκλεψε κοσμήματα αξίας εκατομμυρίων ευρώ.

Τρεις κουκουλοφόροι διέπραξαν την κινηματογραφική ληστεία την Τετάρτη στη γαλλική πρωτεύουσα, στο πολυτελές ξενοδοχείο που βρίσκεται στην κεντρική πλατεία της πόλης, την πλατεία Βεντόμ, δίπλα στο κτίριο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Οι τρεις ληστές, όλοι τους ηλικίας 30 ετών, συνελήφθησαν αφού εγκλωβίστηκαν εντός του κτιρίου, όπως έγινε γνωστό από μια πηγή που πρόσκειται στις έρευνες.

Σε δύο συνεργούς τους που περίμεναν έξω από το ξενοδοχείο, οι κακοποιοί τους έριξαν μέρος της λείας και κατόπιν διέφυγαν με ένα αυτοκίνητο και μια μηχανή. Σύμφωνα ωστόσο με την ίδια πηγή, από τον οδηγό της μηχανής έπεσε η μία τσάντα με τα κλοπιμαία αφού χτύπησε έναν πεζό επιχειρώντας να φύγει.

Το αυτοκίνητο διαφυγής εντοπίστηκε βόρεια του Παρισιού

Το αυτοκίνητο διαφυγής εντοπίστηκε σε απόσταση περίπου 20 χιλιομέτρων βόρεια του Παρισιού στην περιοχή απ’ όπου προέρχονταν οι τρεις συλληφθέντες, ανέφερε η ίδια πηγή.

Οι αρχές επιχειρούν ακόμη να αποσαφηνίσουν την ακριβή αξία των κοσμημάτων που εκλάπησαν, καθώς κάποια από τα κοσμήματα και τα πανάκριβα ρολόγια τα πήραν πίσω από τους συλληφθέντες.

Το ποσό των 4,5 εκατομμυρίων ευρώ που ανακοίνωσαν νωρίτερα οι υπεύθυνοι ισοδυναμεί με τη συνολική αξία των κοσμημάτων που βρίσκονταν στις βιτρίνες του καταστήματος, απ’ όπου έκλεψαν τα κοσμήματα.

«Είναι πιθανό το συνολικό ποσό που εκλάπη να είναι πολύ μικρότερο» τόνισε η ίδια πηγή.

Το ξενοδοχείο, ιδιοκτησίας σήμερα του Αιγύπτιου δισεκατομμυριούχου Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 1898 και ήταν το πρώτο ξενοδοχείο στο Παρίσι που διέθετε ηλεκτρικό ρεύμα σε όλους τους ορόφους αλλά και μπάνια εντός των δωματίων.

Στο ξενοδοχείο Ritz η Νταϊάνα, η πριγκίπισσα της Ουαλίας, πέρασε την τελευταία της νύχτα το 1997 πριν από το τροχαίο δυστύχημα που στοίχισε την ζωή στην ίδια και τον σύντροφό της Ντόντι αλ Φαγιέντ.

tovima.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση