HomeHL-9Τη Δευτέρα απολογούνται οι ναυτικοί του «Ανδρομέδα»

Τη Δευτέρα απολογούνται οι ναυτικοί του «Ανδρομέδα»

Οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιώς

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ενώπιον του εισαγγελέα Πειραιώς οδηγήθηκαν σήμερα οι 8 ναυτικοί, μέλη του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «Ανδρομέδα» που έχει κατασχεθεί και παραμένει στο λιμάνι του Ηρακλείου, φορτωμένο με 410 τόνους εκρηκτικών.

Οι 8 ναυτικοί, δύο Ουκρανοί, πέντε Ινδοί και ένας Αλβανός, οδηγήθηκαν από άνδρες του Λιμεναρχείου Ηρακλείου, ακτοπλοϊκώς στην Εισαγγελία Πειραιώς μετά τη σύλληψή τους όπου ο εισαγγελέας τους απήγγειλε κατηγορίες. Οι 8 αλλοδαποί κατηγορούνται για παράβαση του νόμου που αφορά στον εφοδιασμό ομάδων αλλά και για διατάραξη ασφάλειας πλοίων.

Στη συνέχεια οι κατηγορούμενοι ναυτικοί οδηγήθηκαν στο γραφείο του ανακριτή από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία προκειμένου να ετοιμάσουν τις απολογίες τους για το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας 15 Ιανουαρίου.

Υπενθυμίζεται πως σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε από τον έλεγχο και τη διαδικασία της προανάκρισης το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το «Ανδρομέδα» είχε προορισμό τη Λιβύη, περιοχή στην οποία απαγορεύεται η μεταφορά και πώληση οπλισμού και εκρηκτικών μετά από σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Σε στρατόπεδο το φορτίο

Στο μεταξύ, το άκρως επικίνδυνο φορτίο του «Ανδρομέδα», δηλαδή τα 29 εμπορευματοκιβώτια με 410 τόνους εκρηκτικών έχουν ξεφορτωθεί από το πλοίο και παραμένουν στον προβλήτα 4-5 του λιμανιού στο Ηράκλειο, ελλοχεύοντας σημαντικό κίνδυνο για την πόλη, όπως επισήμαν χθες μιλώντας στο cretapost.gr ο διαχειριστής της πλοιοκτήτριας εταιρείας Θεόδωρος Ρέλλος.

Μάλιστα ο ίδιος ισχυρίζεται πως έχει στη διάθεσή του όλα τα απαιτούμενα έγγραφα για τη νομιμότητα του ταξιδιού του πλοίου και διατείνεται πως η εταιρεία έπεσε θύμα ναυταπάτης από τους Τούρκους ναυλωτές και φορτωτές με τους οποίους είχε συνεργαστεί.

Το ζητούμενο τώρα είναι πως θα γίνει η απομάκρυνση των επικίνδυνων υλικών από το λιμάνι, καθώς έχει ήδη διατυπωθεί σχετικό αίτημα προς τις εισαγγελικές αρχές. Πιθανότερο είναι πως η μεταφορά των εκρηκτικών, τα οποία υπενθυμίζεται ότι έχουν κατασχεθεί, θα οδηγηθούν για φύλαξη προσωρινή σε στρατόπεδα και με την ευθύνη του στρατού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση