HomeΚΡΗΤΗΣτους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί ενάντια στα προαπαιτούμενα

Στους δρόμους και οι εκπαιδευτικοί ενάντια στα προαπαιτούμενα

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πλατεία Ελευθερίας τη Δευτέρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε κινητοποιήσεις προχωρούν και οι εκπαιδευτικοί της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Κρήτη με αφορμή την κατάθεση στη βουλή του νέου νομοσχεδίου με τα προπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης. Πιο συγκεκριμένα θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας και το συλλαλητήριο που διοργανώνεται στην Πλατεία Ελευθερίας στις 11:30 το πρωί.

Σε σχετική ανακοίνωση υπογραμμίζουν:

«Οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός», με βάση τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΑΔΕΔΥ, συμμετέχουν στις συνεχόμενες στάσεις εργασίας τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου 2018, την ημέρα δηλαδή ψήφισης του πολυνομοσχεδίου που κατέθεσε η κυβέρνηση για το κλείσιμο της τρίτης αξιολόγησης.

Στο πολυνομοσχέδιο περιλαμβάνονται μέτρα που αφορούν τη Δημόσια Εκπαίδευση, όπως τα νέα κριτήρια για συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων και το εργασιακό ωράριο των εκπαιδευτικών.

Επιπλέον υπάρχουν και άλλες αντιδραστικές ρυθμίσεις ,όπως:

  • Η απαράδεκτη τροπολογία για τον περιορισμό του δικαιώματος στην απεργία στα πρωτοβάθμια επιχειρησιακά σωματεία.
  • Αύξηση της φορολογίας, μέσω της κατάργησης του 1,5% έκπτωσης φόρου, καθώς και αυξήσεις στις εισφορές για τον ΕΟΠΥΥ.
  • Επανεξετάζονται τα ανθυγιεινά επαγγέλματα στο Δημόσιο με στόχο τον περιορισμό των δικαιούχων κατά 70.000

Με βάση τα παραπάνω λοιπόν οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε. «Δ. Θεοτοκόπουλος» και «Φαιστός» συμμετέχουν στην 4ωρη διευκολυντική στάση εργασίας ( 8:00 π.μ.-12:00 μ.μ.) που έχει κηρύξει η ΔΟΕ και στην τρίωρη στάση εργασίας που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ (12:00 μ.μ. – τέλος ωραρίου) για τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου και καλούν στην Απεργιακή συγκέντρωση – συλλαλητήριο στις 11:30 π.μ. στην πλατεία Ελευθερίας».

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση