HomeHL-GreeceΑγωνία στους εργαζομένους του MEGA που μένει εκτός από τις τηλεοπτικές άδειες

Αγωνία στους εργαζομένους του MEGA που μένει εκτός από τις τηλεοπτικές άδειες

Το σκεπτικό της απόφασης των μετόχων

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Δραματικές είναι οι εξελίξεις στο Mega μετά την είδηση που έγινε γνωστή χθες μετά από πληροφορίες του protothema.gr για μη συμμετοχή του καναλιού στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Με επιστολή τους προς τις συστημικές τράπεζες οι μέτοχοι του καναλιού ενημέρωσαν πως δεν θα κατέθεταν τελικά φάκελο υποψηφιότητας στον διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών. Κάτι που μεταφράζεται με κλείσιμο του καναλιού καθώς σύμφωνα με τον Νόμο όσα κανάλια λειτουργούν αλλά δεν θα μπουν στην διαδικασία του διαγωνισμού θα σταματήσουν να εκπέμπουν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Το σκεπτικό των μετόχων γι αυτή την απόφαση ήταν το γεγονός πως τις τελευταίες ώρες είχαν πληροφόρηση πως οι ενδιαφερόμενοι θα ήταν περισσότεροι από επτά γεγονός που θα οδηγούσε σε διαδικασία δημοπρασίας και αύξηση του τιμήματος το οποίο θα ξεπερνούσε τα 35 εκατομμύρια. Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να γίνει καθώς θα διατάρασσε τα όσα είχαν συμφωνηθεί με τις τράπεζες από νομικής πλευράς και θα καθιστούσε την συμφωνία μη βιώσιμη.

Μόλις κυκλοφόρησε η είδηση περίπου 200 εργαζόμενοι του MEGA συγκεντρώθηκαν στα γραφεία και πραγματοποίησαν συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν ποιες θα είναι οι επόμενες κινήσεις τους. Η πρώτη αντίδραση ήταν η δημοσιοποίηση ενός κειμένου μέσω τριών καρτών που προβάλλονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα και το οποίο αναφέρει τα εξής:

– «Αυτές τις ώρες βρίσκεται σε εξέλιξη ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του MEGA. Δημοσιογράφοι, Τεχνικοί και Διοικητικοί υπάλληλοι στήριξαν απλήρωτοι εδώ και 2 χρόνια το κανάλι προκειμένου να μην κλείσει. Τώρα αποκαλύπτεται ότι εξαπατήθηκαν.

– Στα ταμεία των τραπεζών συσσωρεύθηκαν 50 εκ. ευρώ από διαφημίσεις, όμως οι μέτοχοι του καναλιού αποφάσισαν να μην συμμετέχουν στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. To MEGA οδηγείται σε ξαφνικό θάνατο.

– Οι μέτοχοι του MEGA και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους έστω και την ύστατη στιγμή. 420 εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους τίθενται σε άμεσο κίνδυνο».

Στη συνέχεια οι εργαζόμενοι εξέδωσαν ένα ακόμη μήνυμα το οποίο αναφέρει τα εξής: «Την κρίσιμη αυτή ώρα, το MEGA είναι παρόν. Το κρατούν στην ζωή οι τηλεθεατές και οι εργαζόμενοι του. Ακόμη και τώρα, είναι στις πρώτες επιλογές του τηλεοπτικού κοινού.Το MEGA είναι και πρέπει να παραμείνει ζωντανό. Σας ευχαριστούμε!»

Αμεση ήταν και η αντίδραση της ΕΣΗΕΑ η οποία σε ανακοίνωσή της κάλεσε τους μετόχους του σταθμού να ανακαλέσουν την απόφασή τους και να αναλάβουν τις ευθύνες τους ενώ εξέφρασε για μία ακόμη φορά την συμπαράσταση της στους εργαζομένους του σταθμού.

Οι εργαζόμενοι αναμένεται να ανακοινώσουν τις αποφάσεις τους εντός των επόμενων ωρών.

Χιλιάδες είναι τα μηνύματα των χρηστών σε facebook και twitter με τους περισσότερους χρήστες να εκφράζουν την θλίψη τους γι αυτή την εξέλιξη και την αμέριστη συμπαράστασή τους στους 420 εργαζομένους. Μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης με το hashtag #mega υπήρχαν 111 χιλιάδες tweets.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση