HomeΕΛΛΑΔΑΣυνάντηση Τσίπρα – Τζεντιλόνι στη Ρώμη

Συνάντηση Τσίπρα – Τζεντιλόνι στη Ρώμη

Στην Ιταλία ο πρωθυπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στη Ρώμη βρίσκεται ο πρωθυπουργός, για να δώσει το «παρών» στην τέταρτη σύνοδο των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.

Η σύνοδος, που διεξάγεται έναν μήνα πριν από την έκτακτη σύνοδο κορυφής, με θέμα την «κοινωνική Ευρώπη» και τις αλλαγές σε κατεύθυνση εκδημοκρατισμού της αρχιτεκτονικής της ΕΕ, θα γίνει με τη συμμετοχή των ηγετών επτά χωρών (Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Κύπρος, Μάλτα).

tzentiloni-tsipras2

Στόχος των επτά ηγετών είναι η δημιουργία νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη, καθώς επεξεργάζονται διακήρυξη για πιο κυρίαρχη, πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη. Στις συνομιλίες αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό, με κατεύθυνση πιο φιλική για την ανάπτυξη και δημοκρατική, ενώ παράλληλα θα υποστηριχθούν νέες πρωτοβουλίες για το εργασιακό κεκτημένο και την κοινωνική προστασία σε συνέχεια της συνόδου του Γκέτεμποργκ.

Ο κ. Τσίπρας αναμένεται να θέσει το ζήτημα της αντιμετώπισης του προσφυγικού με μεγαλύτερη αλληλεγγύη στις χώρες πρώτης γραμμής. Η ελληνική πλευρά αναμένεται επίσης να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.

Αυτήν την ώρα, ο πρωθυπουργός έχει συνάντηση με τον Ιταλό ομόλογό του, Πάολο Τζεντιλόνι.

Ακολουθούν:

20.00-20:45: Συνάντηση των Αρχηγών Κρατών και Κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο των χωρών του Νότου.

20.50-21.00:  Οικογενειακή φωτογραφία

21.00-21.30: Κοινές δηλώσεις στον Τύπο

21.30-23.00: Δείπνο εργασίας των ηγετών που μετέχουν στη Σύνοδο

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση