HomeΕΛΛΑΔΑΣτις πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια η Ελλάδα σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Στις πιο ασφαλείς χώρες για ταξίδια η Ελλάδα σύμφωνα με τις ΗΠΑ

Ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο επίπεδο 1 κατατάχθηκε η Ελλάδα στο νέο Συμβουλευτικό Ταξιδιωτικό Πρόγραμμα του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών. Αυτό σημαίνει ότι η χώρα μας βρίσκεται στη λίστα των χωρών που ενέχουν το χαμηλότερο κίνδυνο για την ασφάλεια των αμερικανών ταξιδιωτών.

Την είδηση υποδέχθηκε με ενθουσιασμό και ο αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ. «Η Ελλάδα βρίσκεται στο καλύτερο επίπεδο του νέου Συμβουλευτικού Ταξιδιωτικού Προγράμματος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Ανυπομονώ να δω ακόμη περισσότερους αμερικανούς τουρίστες εδώ στην Ελλάδα τον επόμενο χρόνο», έγραψε στο twitter.

Το ταξιδιωτικό πρόγραμμα ξεκίνησε σήμερα. Στόχο έχει να αντικαταστήσει τις καθιερωμένες προειδοποιήσεις ταξιδιών και τις έκτακτες ταξιδιωτικές ενημερώσεις. Σκοπός είναι να έχουν οι αμερικανοί ταξιδιώτες σαφείς, έγκαιρες και αξιόπιστες πληροφορίες για την κατάσταση ασφάλειας παγκοσμίως.

Οι συμβουλές ταξιδιού κατατάσσουν τις χώρες σε τέσσερα επίπεδα ασφάλειας, δίνοντας παράλληλα μια περιγραφή των κινδύνων και των τρόπων δράσης. Ειδικότερα, ανάλογα με τον κίνδυνο για την ασφάλεια των Αμερικανών ταξιδιωτών, στο επίπεδο ένα κατατάσσονται χώρες για τις οποίες συστήνονται οι κανονικές προφυλάξεις, στο δύο χώρες για τις οποίες συστήνεται αυξημένη προφύλαξη, στο τρίτο, χώρες για τις οποίες συστήνεται η επανεξέταση του ταξιδιού και στο τέταρτο, κράτη για τα οποία συστήνεται να μην ταξιδέψουν.

protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση