HomeHL-Greece«Οχι» της Ιεράς Συνόδου στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

«Οχι» της Ιεράς Συνόδου στη χρήση του όρου «Μακεδονία»

Επισημαίνει σε ανακοίνωσή της

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Εκκλησία έχει μαρτυρήσει με τον λόγο και το αίμα κλήρου και λαού την ελληνικότητα της Μακεδονίας, από αρχαιοτάτων χρόνων, γι΄ αυτό και δεν μπορεί να αποδεχθεί την απονομή του όρου “Μακεδονία” ή παραγώγου του, ως συστατικού ονόματος άλλου κράτους, το οποίο θα έχει επιπτώσεις και στην ονομασία της σχισματικής αυτοαποκαλούμενης Εκκλησίας της “Μακεδονίας”» τονίζεται σε ανακοίνωση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου.

Επιπλέον επισημαίνει, ότι αναμένει «από την υπεύθυνη ελληνική κυβέρνηση, η οποία διαχειρίζεται το θέμα, να κατανοήσει την ανησυχία της, που είναι και ανησυχία του οικουμενικού Ελληνισμού». Τέλος, αποφάσισε να συγκληθεί εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, την Τετάρτη, 7 και την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου.

Επίσης, η ΔΙΣ της 161ης Συνοδικής Περιόδου, η οποία συνήλθε την Τρίτη και την Τετάρτη για τον μήνα Ιανουάριο, αποφάσισε ομοφώνως, να απονείμει τον Μεγαλόσταυρο του Αποστόλου των Εθνών Παύλου, στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, κατά την πρώτη ημέρα της συνεδριάσεως της Ιεραρχίας, δηλαδή την 7η Φεβρουαρίου, ημέρα της συμπληρώσεως 10 ετών από της εκλογής του, ως προκαθημένου της ελλαδικής Εκκλησίας.

Ακολούθως, ενέκρινε τις προτάσεις: της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος περί διοργανώσεως της «Εβδομάδος Εξωτερικής Ιεραποστολής», κατά την περίοδο, από 25ης Φεβρουαρίου έως και 3ης Μαρτίου και της Συνοδικής Επιτροπής επί της Εκκλησιαστικής Εκπαιδεύσεως και Επιμορφώσεως του Εφημεριακού Κλήρου επί του εορτασμού της εβδομάδος των Ιερατικών Κλήσεων την Γ’ Εβδομάδα των Νηστειών, από Δευτέρας 5ης Μαρτίου έως και της Κυριακής της Σταυροπροσκυνήσεως, 11ης Μαρτίου.

Τέλος, κατήρτισε τον προκαταρκτικό πίνακα υποψήφιων κληρικών προς εγγραφή στον κατάλογο των προς αρχιερατείαν εκλογίμων, ενέκρινε αποσπάσεις κληρικών και ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα.

tanea.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση