Μπορεί το τελευταίο διάστημα οι ιώσεις να δίνουν και να παίρνουν σε ολόκληρη τη χώρα με μικρούς και μεγάλους να σπεύδουν στα νοσοκομεία, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη ιατρική φροντίδα και φαρμακευτική αγωγή, η Κρήτη, όπως φαίνεται “κρατάει” γερά με τα περιστατικά, που έχουν απευθυνθεί σε κάποιο δημόσιο νοσοκομείο να είναι μετρημένα.

Οι καλές καιρικές συνθήκες που εξακολουθούν να επικρατούν, ακόμη κι αν διανύουμε το δεύτερο μήνα του χειμώνα, αλλά και το κλίμα του νησιού, φαίνεται ότι έχουν ευνοήσει μέχρι τώρα όλες τις ομάδες του πληθυσμού, ώστε να μην νοσήσουν, εν αντιθέσει με άλλες περιοχές της Ελλάδος.

paidi

 

Όπως αναφέρει, μιλώντας στο cretapost, εργαζόμενος σε δημόσιο νοσοκομείο του νησιού, “δεν υπάρχει ιδιαίτερη εξάπλωση του φαινομένου, καθώς τα περιστατικά των παιδιών που νοσηλεύονται αυτές τις ημέρες στην κλινική είναι περίπου δέκα, χωρίς να εμφανίζει κάτι πολύ σοβαρό η κατάσταση της υγείας τους”.

Την ίδια εικόνα περιγράφει και ο Πρόεδρος των Φαρμακοποιών Ηρακλείου Γιάννης Τσικανδυλάκης. “Δεν υπάρχει έξαρση του φαινομένου αυτήν την περίοδο. Υπάρχουν κάποια περιστατικά, που αντιμετωπίζονται εύκολα, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Ο αντιγριπικός εμβολιασμός αναμένεται να ξεκινήσει τον επόμενο μήνα, αλλά είναι επαναληπτικός και για ορισμένες κατηγορίες ασθενών” αναφέρει ο ίδιος.

emvolio

 

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους ειδικούς, η διαχρονική παρακολούθησή των ιώσεων δείχνει ότι η δραστηριότητά τους αυξάνεται από τον Ιανουάριο και κορυφώνεται τους μήνες Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Όλες αυτές οι ιώσεις που κυκλοφορούν, μεταδίδονται από το ένα άτομο στο άλλο, όταν ένας ασθενής βήχει, φταρνίζεται ή μιλά και διασπείρει τους ιούς στον αέρα με τη μορφή πολύ μικρών, αόρατων σταγονιδίων.

Παράγοντες όπως ο ψυχρός καιρός και ο συγχρωτισμός αυξάνουν τη μετάδοση.

Για την αποφυγή αυτής,, πρέπει να καλύπτουμε το στόμα και τη μύτη με χαρτομάντιλο όταν βήχουμε ή φτερνιζόμαστε και να πλένουμε τακτικά τα χέρια.

Διαφήμιση
Διαφήμιση