HomeΕΛΛΑΔΑΣε χαμηλό 9ετίας η ανεργία στην ευρωζώνη, σταθερά στην «κορυφή» η Ελλάδα

Σε χαμηλό 9ετίας η ανεργία στην ευρωζώνη, σταθερά στην «κορυφή» η Ελλάδα

Η Ελλάδα παραμένει η μοναδική χώρα με ποσοστό άνω του 20%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο 8,7%, το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων σχεδόν εννέα ετών, έπεσε η ανεργία στην ευρωζώνη το Νοέμβριο, σύμφωνα με τα νεότερα συγκεντρωτικά στοιχεία της Eurostat.

Στην πράξη αυτό σημαίνει πως η ανεργία στη ζώνη του ευρώ βρίσκεται πλέον κάτω από τον μέσο όρο τη προ-κρίσης περιόδου.

Η Ελλάδα διατήρησε τα «πρωτεία», με το ποσοστό να ανέρχεται το 20,5% (στοιχεία Σεπτεμβρίου), όμως συνάμα πέτυχε τη μεγαλύτερη μείωση σε βάθος δωδεκαμήνου, καθώς η ανεργία έπεσε κατά 2,7 μονάδες.

Σημαντικές μειώσεις σε σχέση με το 2016 πέτυχαν επίσης στη Γαλλία, την Ιταλία και την Ισπανία, δεύτερη, τρίτη και τέταρτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης αντίστοιχα.

Η πτώση καταδεικνύει τη σταδιακή ανάκαμψη της αγοράς εργασίας όμως τα ποσοστά και στις τρεις χώρες παραμένουν υψηλά, με το Παρίσι να αντιμετωπίζει ανεργία 9,2%, τη Ρώμη να βρίσκεται αντιμέτωπη με 11% και τη Μαδρίτη να βρίσκεται στη δεύτερη θέση πίσω από την Ελλάδα με 16,7%.

Η Γερμανία, ατμομηχανή του ευρώ, κατέγραψε το χαμηλότερο ποσοστό σε ολόκληρη τη νομισματική ένωση με 3,6%, σε μία ένδειξη του χάσματος που παραμένει ανάμεσα στο Βερολίνο και τις νοτιοευρωπαϊκές χώρες.

Η Ελλάδα παρέμεινε «πρωταθλήτρια» και στο μέτωπο της νεανικής ανεργίας, με ποσοστό 39,5% (Σεπτέμβριος 2017), ενώ ακολουθούν η Ισπανία με 37,9% και η Ιταλία με 32,7%. Στο σύνολο της ευρωζώνης η νεανική ανεργία ήταν 18,5%

Το καλύτερο ποσοστό πέτυχε και σε αυτή την περίπτωση η Γερμανία, με το ποσοστό των νέων έως 25 ετών που είναι χωρίς δουλειά να ανέρχεται στο 6,6%.

skai.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση