HomeHL-HealthΠρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Συντονισμού της Πρωτοβάθμιας Υγείας

Πρώτη συνεδρίαση για την Επιτροπή Συντονισμού της Πρωτοβάθμιας Υγείας

Ποια είναι τα μέλη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με επιτελικό και συμβουλευτικό ρόλο στον καθορισμό των στόχων της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας , συνεδρίασε για πρώτη φορά στο Υπουργείο Υγείας, η Επιτροπή Σχεδιασμού και Συντονισμού για την ΠΦΥ. Η επιτροπή θα διευθετεί μια σειρά ζητημάτων που άπτονται της μεταρρύθμισης στην ΠΦΥ όπως αυτή έχει σχεδιαστεί από το υπουργείο Υγείας. Η Επιτροπή, θα είναι υπεύθυνη για τον συντονισμό  και την προώθηση των αναγκαίων μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων πρόληψης, αγωγής υγείας, δημόσιας υγείας, διάγνωσης και θεραπείας που υλοποιούνται από τις μονάδες ΠΦΥ. Επίσης για την παρακολούθηση εφαρμογής των μέτρων, προγραμμάτων και δράσεων αυτών, αλλά και για την κατάθεση εισηγήσεων προς τις αρμόδιες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Στρατηγικού Σχεδιασμού και Δημόσιας Υγείας, καθώς και προς τις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιφερειών.

Την Επιτροπή απαρτίζουν ακαδημαϊκοί, ανώτερα διοικητικά στελέχη,καθώς και επιστήμονες εγνωσμένου κύρους από όλα τα πεδία της ΠΦΥ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του το υπουργείο Υγείας.

Στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής έγινε εκτενής ενημέρωση για την πορεία υλοποίησης της μεταρρύθμισης και τα επόμενα βήματα και καθορίστηκε ο τρόπος με τον οποίο τα μέλη της επιτροπής θα συνεισφέρουν στην επιστημονική τεκμηρίωση πτυχών και την ορθή εφαρμογή των απαιτούμενων ενεργειών της μεταρρύθμισης.

Η Επιτροπή θα συνεδριάζει τουλάχιστον μία φορά το μήνα μέχρι την ολοκλήρωση της Μεταρρύθμισης της ΠΦΥ και απαρτίζεται από τους :Σταμάτη Βαρδαρό ,

αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας, αρμόδιο για θέματα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Αναπληρωτής του είναι ο  Αντώνιος Σακελλάρης, νομικός,συνεργάτης του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Υγείας. Επίσης στην Επιτροπή είναι η Χριστίνα Τζώρτζη, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας με αναπληρώτρια την Παναγιώτα Γρηγοροπούλου, προϊσταμένη του Τμήματος Οργάνωσης και Λειτουργίας Μονάδων ΠΦΥ Δημοσίου Τομέα της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας του Υπουργείου Υγείας. Η Καλλιόπη Βουρλιώτου, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, με αναπληρώτρια την Ελπινίκη Ταβιανάτου, Προϊσταμένη του Τμήματος Μέτρησης και Αξιολόγησης της Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας. Τον Στυλιανό Δημητρακόπουλο , Γενικό Ιατρό Υποδιοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης, με αναπληρωτή τον Δημήτριο Δημητριάδη, Οδοντίατρο-Υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας ? Στερεάς Ελλάδας. Τον Δημήτριο Τζιάλλα, νοσηλευτή ? Πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Ανάπτυξης Νοσηλευτικής, με αναπληρωτή τον Ελευθέριο Θηραίο, Γενικό Ιατρό ?Διευθυντή ΕΣΥ Κέντρου Υγείας Βάρης.

Τον Χρήστο Λιόνη, Καθηγητή Γενικής Ιατρικής Πανεπιστημίου Κρήτης, με αναπληρωτή τον Χαράλαμπο Οικονόμου, Αναπληρωτή Καθηγητή Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου.

Την Αρετή Λάγιου, επισκέπτρια Υγείας ? Καθηγήτρια Επιδημιολογίας και Πρόληψης του καρκίνου του μαστού στο ΤΕΙ Αθηνών, με αναπληρωτή τον Μιχάλη Καλοειδά, Γενικό Ιατρό ? Διευθυντή Κέντρου Υγείας Νέας Φιλαδέλφειας. Την Τριανταφυλλιά Αθανασίου, Κοινωνική Λειτουργό- Πρόεδρο Συνδέσμου Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΣΚΛΕ) με αναπληρωτή τον Θωμά Υφαντή, Καθηγητή Ψυχιατρικής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Την Βικτωρία Βιβιλάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια Κοινοτικής Μαιευτικής στο Τμήμα Μαιευτικής στο ΤΕΙ Αθηνών και Πρόεδρο του Συλλόγου Επιστημόνων Μαιών και Μαιευτών Αθήνας, με αναπληρωτή τον Σταύρο Ντουντουνάκη, Παιδίατρο-Πρόεδρο του Ινστιτούτου Υγείας Παιδιού.Πρόεδρος της Επιτροπής ορίζεται ο Σταμάτης Βαρδαρός με αναπληρωτή τον Χρήστο Λιόνη.

Διαφήμιση
Διαφήμιση