HomeHL-SportsΟΦΗ Πανιώνιος 0-1

ΟΦΗ Πανιώνιος 0-1

Οι «κυανέρυθροι» νίκησαν και στην Κρήτη (1-0) τον ΟΦΗ και προκρίθηκαν στα προημιτελικά του Κυπέλλου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Καθάρισε χωρίς να ζοριστεί… Έχοντας ως προίκα το 2-0 του πρώτου αγώνα ήταν ούτως ή άλλως δύσκολο να χάσει την πρόκριση ο Πανιώνιος, αλλά εκείνος παρουσιάστηκε σοβαρός και στην Κρήτη κερδίζοντας το απόγευμα της Τρίτης  με 1-0 τον ΟΦΗ.

Οι Νεοσμυρνιώτες βρήκαν το γκολ με τον Σπιριντόνοβιτς στο 28′ και μετέτρεψαν το ματς σε τυπική διαδικασία παίρνοντας έτσι το εισιτήριο για τα προημιτελικά και καταφέρνοντας να κάνουν ταυτόχρονα και συντήρηση εν όψει της συνέχειας.

Από την πλευρά του, ο ΟΦΗ των πολλών προβλημάτων δεν κατάφερε να απειλήσει σχεδόν σε κανένα σημείο της αναμέτρησης. Δεν ζορίστηκε κιόλας δείχνοντας πως προτεραιότητα είναι το πρωτάθλημα. Οι λύσεις, άλλωστε, είναι ελάχιστες πλέον για τον Νίκο Παπαδόπουλο και δεν υπήρχε λόγος να πιεστούν πολύ οι παίκτες του.

Αρκετά νωθρό ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων στο ματς. Τους πήρε κάποια λεπτά μέχρι να μπουν στο κλίμα της αναμέτρησης με τον ΟΦΗ να πατά αρχικά καλύτερα και να δείχνει μεγαλύτερη διάθεση. Ήταν, άλλωστε, και εκείνος που χρειαζόταν να φορτσάρει προκειμένου να ισοφαρίσει σε πρώτη φάση το σκορ του πρώτου αγώνα.

Οι γηπεδούχοι πατώντας λίγο καλύτερα σταδιακά, επιχείρησαν να δημιουργήσουν κάποια ρήγματα κυρίως από τη δεξιά πλευρά. Ο Μπολάκης είχε αρκετά ανεβάσματα, ενώ από τη συγκεκριμένη πλευρά έβγαινε και ο Μάνος, ο οποίος σε δύο περιπτώσεις έκανε κάκιστη τελική επιλογή.

Μετά το 20′ ο Πανιώνιος άρχισε να παίρνει μέτρα στο γήπεδο και έδειξε τα δόντια του στο 24′ με τον Μασούρα. Τέσσερα λεπτά αργότερα ο Σπιριντόνοβιτς βρήκε πολύ χώρο και τιμώρησε κάνοντας το 0-1. Να σημειωθεί πως υπήρξαν διαμαρτυρίες των γηπεδούχων για χέρι στο κοντρόλ σε μία δύσκολη φάση.

Κάπου εκεί όλα τελείωσαν, αφού ο ΟΦΗ για να περάσει θα χρειαζόταν τέσσερα γκολ. Οι παίκτες του άδειασαν στη συνέχεια, ενώ ο Πανιώνιος οπισθοχώρησε και τους το έκανε ακόμα πιο δύσκολο. Κλήθηκαν να παίξουν ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας οι Κρητικοί και δεν τα κατάφεραν με αποτέλεσμα να μη δημιουργήσουν ούτε μία φάση μέχρι την ανάπαυλα.

Με τα πάντα να έχουν κριθεί ο Γρηγορίου θέλησε να δώσει χρόνο συμμετοχής στον Βουκελάτο και ξεκούρασε από νωρίς τον Μασούρα. Το σκεπτικό του ήταν ίδιο και στην πορεία, να πάρουν λεπτά συμμετοχής οι νεαροί βλέποντας πως ο ΟΦΗ δεν μπορούσε να ανατρέψει την κατάσταση. Γι’ αυτό και λίγο αργότερα μπήκε και ο Σταυρόπουλος.

Το παιχνίδι ήταν εντελώς διαδικαστικό από τη στιγμή που δεν ήρθε και γρήγορα η ισοφάριση. Οι Κρητικοί είχαν μία καλή στιγμή με τον Παπατόλιο, εκείνος αστόχησε και το αποτέλεσμα ουσιαστικά ήταν παρακολουθήσουμε ένα εντελώς αδιάφορο παιχνίδι μέχρι το φινάλε του.

Οι παίκτες των δύο ομάδων το είχαν πάρει απόφαση πως δεν θα φορτσάρουν. Δεν υπήρχε και λόγος, άλλωστε, αφού όλα είχαν κριθεί. Το πήγαν σβηστά με το μυαλό στα επόμενα παιχνίδια και οι προπονητές βρήκαν την ευκαιρία να βάλουν και παιδιά όπως οι Οικονομίδης και Κοντογιάννης.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Στυλιαράς (Αιτ/νίας), βοηθοί του οι Σινιοράκης (Χανίων) και Μαρνέζος (Χανίων), ενώ τέταρτος ο Γιαννουλάκης (Χανίων)

Κίτρινες: 21′ Ποτουρίδης, 52′ Κοιλιαράς, 90’+2 Μονιάκης – 21′ Σαββίδης, 52′ Παπαγεωργίου

ΟΦΗ (Νίκος Παπαδόπουλος): Στρέζος, Φαζός, Ποτουρίδης, Κομεσίδης, Μπολάκης, Κοιλιάρας, Νάστος, Παπαστεριανός (71′ Κοντογιάννης, Παπατόλιος, Κουτσιανικούλης, Μάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Γκιοατά (58′ Σταυρόπουλος), Σαραμαντάς, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Πινιώτης, Μασούρας (46′ Βουκελάτος), Σπιριντόνοβιτς (67′ Οικονομίδης), Σαββίδης, Γεσίλ.

Διαφήμιση
Διαφήμιση